24 Nisan 2009 00:00

Kocaeli’nde zincirli protesto

BELEDİYE-İŞ Kocaeli Şubesi işyeri temsilcileri, işveren baskısıyla işçilerin Hizmet-İş’e geçirilmesine karşı kendilerini Mimar Sinan Köprüsü’ne zincirledi.

Paylaş

BELEDİYE-İŞ Kocaeli Şubesi işyeri temsilcileri, işveren baskısıyla işçilerin Hizmet-İş’e geçirilmesine karşı kendilerini Mimar Sinan Köprüsü’ne zincirledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin baskı ve tehditle örgütlülüklerine karşı yaptığı müdahaleyi protesto etmek için kendilerini köprüye zincirleyen 5 işçi, belediye işçilerine yapılan baskının son bulmasını istedi. İşverene referandum çağrısı yapan işyeri temsilcileri, “Hodri meydan, sandık koyalım, noter huzurunda işçi kendi iradesiyle sendikasını seçsin. O zaman işçi kimi seçerse biz ona saygılıyız” dediler. Belediye-İş üyesi işçilerin eylemi, itfaiye görevlilerinin zincirlerini kesmesiyle son buldu.
Eylemi gerçekleştiren Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Veli Göl, işyeri baştemsilcileri Nail Özer, Metin Uzuner, Sedat Küçük ve Halife Karabulut, ağızlarına bağladıkları bantlarla susturulmak istenmelerini de protesto etti. Kendilerini zincirleyen işçiler adına açıklama yapan Veli Göl, işçi iradesine karşı alınan tutumun demokrasiyle hiçbir alakası olmadığını söyleyerek, “Büyükşehir’de yaşananlar bir sendika değiştirme değildir. Baskı ve tehditle işçiler başka bir sendikaya yönlendiriliyorsa buna faşizm denir. İşverenin faşist tutumuna karşı demokrasi için kendimizi zincirledik” dedi.
DİSK VE KESK DESTEKLEDİ
Belediye-İş üyesi 5 işçinin eylemine Belediye-İş genel merkez yöneticileri ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanlarının yanı sıra DİSK’e bağlı Genel-İş Şube Başkanı Gürol Güçlü ve şube yöneticileri, KESK’e bağlı BES Şube Başkanı Akın Şişman ve şube yöneticileri ile EMEP İl Başkanı Güner Kizir de destek verdi. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Sendikalı, güvenceli istihdam

SONRAKİ HABER

1 Mayıs tatil oldu alan yasakları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...