24 Nisan 2009 00:00

Fon’dan nemalanmaya itiraz var

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’e bir mektup göndererek, “İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının amacı dışında kullanılmasına karşı olduklarını” bildirdi.

Paylaş

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’e bir mektup göndererek, “İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının amacı dışında kullanılmasına karşı olduklarını” bildirdi.
Hak-İş’ten yapılan yazılı açıklamaya göre Salim Uslu, Başbakan Yardımcısı Ekren’e gönderdiği mektupta, “Hükümetin, Katılım Öncesi Ekonomik Programı’nda 2011 yılına kadarki süreçte, İşsizlik Sigortası Fonu nema
gelirlerinin dörtte birinin bütçeye aktarılmasına ilişkin bir çalışma içinde olduğunu” basından öğrendiklerini kaydetti.
Kriz dönemlerinde tedbir amacıyla büyük mali paketlerin sunulması gerektiğini ifade eden Uslu, “Ancak Hak-İş olarak, işsiz sayısının her geçen gün arttığı günümüzde işsizlik sigortası kaynaklarının amacı dışında kullanılmasına kesinlikle karşıyız” dedi.
İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma koşullarının iyileştirilmesi, işsizlik ödeneği miktarının artırılması ve süresinin yeniden gözden geçirilerek uzatılmasını isteyen Uslu, “İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarından daha önce GAP’a kaynak aktarılması, ardından da nema gelirlerinin dörtte birinin bütçeye aktarılmasına ilişkin girişimler, ekonomik kriz devam ettikçe fon kaynaklarının amacı dışında kullanma arzusunun daha da artarak devam edeceği izlenimi yaratmaktadır” ifadesini kullandı.
SİSTEM ÇÖKEBİLİR
Uslu, küresel krizin etkisiyle işsizliğin arttığı ve yüzde 15.5 ile tarihi bir seviyeye ulaştığı bir zamanda fonun dengesini bozacak bir yaklaşımın doğru olmadığını düşündüklerini ifade ederek, “İşsizlik Sigortası Fonu’ndan
işsizlere ödeme yapılması konusunda cimri davranılırken, devletin fon kaynaklarını istediği zaman ve istediği şekilde kullanmasının doğru bir yöntem olmadığını” savundu.
Salim Uslu, sistemi çökertecek ve sisteme olan güvensizliği artıracak bu girişimleri kaygıyla izlediklerini ve asla doğru bulmadıklarını kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Döner sermayesi düşüklere iyileştirme

SONRAKİ HABER

Kâr açıkladı ücretleri fona ödetiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...