24 Nisan 2009 00:00

Mühendislerden ‘Gıda terörü’ protestosu

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Tüketici Hakları Derneği gıda işletmelerinde...

Paylaş

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Tüketici Hakları Derneği gıda işletmelerinde sorumlu yöneticiliği kaldırmayı öngören tasarıyı, ziraat mühendislerinin zirai mücadele bayii olmasının engellenmesini Pazar günü protesto edecek.
Kurumlar, 26 Nisan Pazar günü ortak bir basın açıklaması yaparak, “sorumlu yöneticiliğin kaldırılması suretiyle gıda işletmelerinde çalışan binlerce mühendisin işini kaybetmesine ve aileleriyle birlikte onbinlerce kişinin ekonomik sıkıntı içine düşmesine neden olacak tasarı, tüketici sağlığı ile oynanması ve artan gıda terörü, sınav uygulamasıyla ziraat mühendislerinin zirai mücadele bayii olmasının engellenmesi, bitki koruma ürünlerinin reçeteli satış uygulaması ile ziraat mühendislerinin mesleklerini yapamaz hale düşürülmesi, mühendis istihdamını engelleyen uygulamalar ve çözüm üretmek yerine sorun yaratan diğer tüm gelişmeler” protesto edilecek.
Açıklamanın ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakılacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar tişörtlü büyükler kabanlı!

SONRAKİ HABER

Döner sermayesi düşüklere iyileştirme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...