24 Nisan 2009 00:00

Çocuklar tişörtlü büyükler kabanlı!

İstanbul’da açık havada yapılacak 23 Nisan törenleri hava koşulları nedeniyle iptal edildi ancak resmi töreninin yapıldığı Taksim’e ilköğretim öğrencileri tişörtleriyle getirildi.

Paylaş

İstanbul’da açık havada yapılacak 23 Nisan törenleri hava koşulları nedeniyle iptal edildi ancak resmi töreninin yapıldığı Taksim’e ilköğretim öğrencileri tişörtleriyle getirildi. Üşüyen öğrencilerin görüntüsü bu yılki kutlamalara damga vuracak gibi görünüyor.
İstanbul’da yağmur nedeniyle bu yılki 23 Nisan stadyum törenleri iptal edildi. Kentte mülki erkan Taksim Anıtı’na çelenk bıraktı.
Taksim anıtındaki resmi törene İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu devlet erkanı katıldı. Törende konuşmalar yapıldı, anıta çelenk bırakıldı ama kimse törene katılan öğrencileri fark edemedi ya da fark etmek istemedi.
Törene getirilen Taksim İlköğretim Okulu öğrencileri soğuk havaya rağmen tişörtleri ile tören alanında yerini aldı. Öğrenciler kendilerine uzatılan mikrofonlara “Çok üşüdük”, “Kıyafetlerimizi okulda bıraktık” ve “Titriyorum” dedi.
Taksim İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Kılıç, tören alanına tek tip kıyafetle getirilmesi yönünde kendilerine bilgi verildiği için çocukların tişörtle getirildiğini söyledi.
Tören sırasında herkes kabanları üzerindeyken bile üşürken Taksim İlköğretim Okulu öğrencilerinin görüntüsü, hafızalardan kolay kolay silinmeyecek gibi duruyor.
SOĞUK HAVA AĞLATTI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eskişehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenlerin stadyum ayağı çocuklar için tam bir eziyete dönüştü. Üzerlerindeki incecik kostümleri ile yağmur altında saatlerce bekletilen çocuklar sırıl sıklam oldu. Bir çok öğrenci soğuk ve yağmur altında ıslandıkları için rahatsızlanırken, bazı çocuklar ambulanslarda tedavi altına alındı. Üşüdükleri için ağlayan öğrencilerin durumu karşısında öğretmenleri ve velileri çaresiz kaldı.
Öğretmenler de soğuk havaya rağmen programın devam ettirilmesini eleştirdi. (İSTANBUL/ESKİŞEHİR)
ÖNCEKİ HABER

Cezaevindeki çocuklara balon

SONRAKİ HABER

Mühendislerden ‘Gıda terörü’ protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...