24 Nisan 2009 00:00

Polis dayağının izleri geçmedi

9 polis tarafından dövülerek nefes alamaz hale getirilen Yahya Satılmış’ın kırık kaburga kemikleri hâlâ iyileşmedi.

Paylaş

9 polis tarafından dövülerek nefes alamaz hale getirilen Yahya Satılmış’ın kırık kaburga kemikleri hâlâ iyileşmedi. Çocukları önünde hastanelik edilen ve o halde tutuklanarak cezaevine konulan Satılmış, 6 ay sonra tekrar nefes alamaz hale gelip hastaneye kaldırıldı.
Motor tamirciliği yapan Satılmış, 31 Ekim 2008’de 2 çocuğu ve eşiyle birlikte akrabalarının evine gidiyordu. Sultançiftliği yakınlarında rutin polis çevirmesine takılıyorlar. Satılmış’ın eşi Mükerrem Satılmış’ın iddiasına göre, kimliklere bakan polisin “bu senin karın mı lan” deyince Yahya Satılmış sinirlendi. Bunun üzerine olay yerine 2 ekip otosu daha çağrıldı ve gelen polisler, 2 çocuğun gözü önünde Yahya Satılmış’ı hastanelik etti. Bir başka polis aracı ise, “Ne olur babamı dövmeyin” diye yalvaran 8 yaşındaki Batuhan ve 10 yaşındaki Özge’yi, anneannesinin evine götürdü.
HASTANEDEN CEZAEVİNE
Satılmış da götürüldüğü Sultançiftliği Karakolu’nda dövülmeye devam etti. Mükerrem Satılmış, karakolda görmeye gittiği eşinin durumunu “Yerde elleri kelepçeli, göğsünü tutar vaziyette ağlıyordu eşim, ‘ölüyorum’ diye” sözleriyle anlattı. Yahya Satılmış, Haseki Hastanesi ve Yedikule Göğüs Hastanesi’ne götürüldü, nefes alamadığı için, nefes borusuna boğazından delik açılarak tüp yerleştirildi (trakeostomi). Daha sonra “polise mukavemet” gerekçesiyle tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.
TEKRAR HASTANEDE
Satılmış, tutukluluk haline itiraz edilmesinin ardından serbest bırakıldı. 4 tane kaburga kemiği kırılan Satılmış, 6 ay sonra yeniden nefes alamayarak hastaneye kaldırıldı. Yine trakeostomi yapılan Satılmış, Yedikule Göğüs Hastanesi’nde yatıyor. Kendini döven polislerin 7’si hakkında “darp” suçundan açılan davanın ilk duruşması Gaziosmanpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11 Haziran günü saat 10.00’da görülecek. Çocuklarının psikolojisi bozulan Satılmış, kendini bu hale getirenlerin cezalandırılmasını istiyor. Olaydan beri çalışamayan Satılmış, adalet istiyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Ceren Saran
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar çalışıyor

SONRAKİ HABER

Cezaevindeki çocuklara balon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...