24 Nisan 2009 00:00

BAKAN ÇELİK’İN MÜDÜRLERİ!

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, yetkisini kullanarak Eskişehir’de 3 lise ile öğretmenevine, İstanbul’da da onlarca okula müdür ataması yapması tepkiyle karşılandı.

Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, yetkisini kullanarak Eskişehir’de 3 lise ile öğretmenevine, İstanbul’da da onlarca okula müdür ataması yapması tepkiyle karşılandı.
Eğitim Sen üyeleri ise, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtirken, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez bakan Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi. Bakan Çelik yetkisini kullanarak Eskişehir’de önce Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan ve 5 yıldır Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nde Başmüdür Yardımcılığı görevini yürüten Fehmi Gökmen’i Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi’ne müdür olarak atadı. Ardından da, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü mezunu olan ve 5 yıldır Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcılığını yapan Ali İhsan Baydar’ı Fatih Fen Lisesi’ne müdür olarak atadı. Çelik, ayrıca Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde müdür vekili olarak görev yapan İsmail Satekin ile Eskişehir Öğretmenevi Müdür Vekili Hasan Göresine’yi bulundukları kurumlara müdür olarak atadı.
Atamalara tepki gösteren Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Süleyman Solak, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. İstanbul Eğitim Sen 3 No’lu Şube’de yapılan açıklamada, okulların cemaat önderliğinde, çiftliğe dönüştürülmeye çalışıldığını belirtildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Özgürlük Günleri bitti

SONRAKİ HABER

Kamu hastanelerinde kreşler kapatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...