24 Nisan 2009 00:00

DİHA MUHABİRLERİNİN CEZASI ONANDI

DİHA Muhabirleri ve Gündem Gazetesi Mersin temsilcisi Bayram Parlak’a verilen, 6’şar 3’er aylık ceza Yargıtay tarafından onaylandı.

Paylaş

DİHA Muhabirleri ve Gündem Gazetesi Mersin temsilcisi Bayram Parlak’a verilen, 6’şar 3’er aylık ceza Yargıtay tarafından onaylandı. 2007 yılının Nisan ayında Ali Buluş ve Bayram Parlak’ın çalıştığı Gündem Mersin Bürosu’nda polisler tarafından yapılan baskında, Mehmet Karaaslan ise aynı gün haber takibi sırasında gözaltına alınmıştı. ‘Yasadışı örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve örgüt propagandası suçlaması ile mahkemeye çıkan gazeteciler tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Gündem ve DİHA muhabirlerine verilen cezalar Yargıtay tarafından onaylandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Gündem Gazetesi Mersin temsilcisi Bayram Parlak ile DİHA Muhabirleri Ali Buluş ve Mehmet Karaaslan’a yasadışı örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay, yine yasadışı örgütün propagandasını yapmak suçundan Mehmet Karaaslan’a ise 10 ay hapis cezası vermişti. Sanık gazetecilerin avukatlarının temyiz etmesi neticesinde kararı inceleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararı onayladı. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Özel hastanede katkı payına yargı freni

SONRAKİ HABER

Şirin Cemgil, Sinan’ın yanına defnediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa