25 Nisan 2009 00:00

Şırnak’ta barakada eğitim!

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Üçağaç (Şiva Sor) köyünde ve köye bağlı iki mezrada çocuklar baraka okullarda eğitim görüyor.

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Üçağaç (Şiva Sor) köyünde ve köye bağlı iki mezrada çocuklar baraka okullarda eğitim görüyor. Altı yıldır valiliğe başvuruda bulunduklarını ancak herhangi bir yanıt almadıklarını söyleyen köylüler, duruma isyan ediyor. Köylüler, öğrencilerin eğitim gördüğü barakanın hem ambar, hem kömürlük ve hem de derslik olarak kullanıldığını belirtiyor.
Besta Belek mezrasında toplam 130 öğrenci tek odalık barakalarda eğitim görüyor. Okulun 6 yıllık olduğunu söyleyen köylüler, 4. ve 5. sınıfa giden öğrencilerin başka köylere gitmek zorunda kaldığını belirttiler.
BİR ÖĞRETMEN ÜÇ SINIF!
Okulda bir öğretmenin olduğunu, ancak üç tane sınıfın iç içe olduğunu belirten Salih Özdemir, verilen eğitimin kalitesinin olmadığını ifade etti.
Öğrencilerin iyi eğitim alabilmesi için temiz ve sağlıklı bir ortamın sağlanması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, “Öğrenciler okulda lavaboya gidemiyor. Yapılan lavaboların hepsi yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmiş. Öğrenciler okuldan kalkıp eve geliyor ihtiyaçlarını gidermek için” dedi.
Bir öğretmenin birinci, ikinci ve üçüncü sınıflara ders verdiğini ifade eden Özdemir “Biz istiyoruz ki köyümüze bir an önce bir okul yapılsın ve doğru dürüst bir eğitim alalım” diye konuştu.
OKUMAK İSTEYENLER OKUYAMIYOR
Köyde okumak isteyenlerin okuyamadığını dile getiren Zeynep Özdemir, bölgedeki çocukların okuma imkanlarının çok kısıtlı olduğunu belirtti. Okuldaki öğrencilerin yıkılmak üzere olan lavabolarda oynadığını ifade eden Özdemir, devletten tek isteklerinin okuyacak iyi bir okul olduğunun altını çizdi. Barakada eğitimin sadece burada olduğuna dikkat çeken Özdemir, istemlerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğine işaret etti. (Şırnak/DİHA)
Volkan Bora / Welat Özer
ÖNCEKİ HABER

Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’lı afişe yasak

SONRAKİ HABER

Kürt meselesinde ‘iyi şeyler’ olmuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...