25 Nisan 2009 00:00

Tarsus’ta 31 yıl sonra mitingle kutlanacak

TARSUS’ta emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs’ı mitingle kutlayacak. Mitingde işsizliğe ve yoksulluğa karşı talepler dile getirilecek.

Paylaş

TARSUS’ta emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs’ı mitingle kutlayacak. Mitingde işsizliğe ve yoksulluğa karşı talepler dile getirilecek.
Tarsus’ta bir araya gelen sendika, siyasi parti ve dernekler bir açıklama yaparak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı düzenleyeceklerini mitingle kutlayacaklarını duyurdular. Eğitim Sen Şube binasında açıklama yapan Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, “Kapitalist sistemin krizinin tüm dünyayı kasıp kavurduğu ve bu krizin ülkemizi teğet geçmediği, işsizliğin ve yoksulluğun her geçen gün ülkemizde tüm zamanların rekorunu kırdığı, dünyada ve bölgemizde savaşların devam ettiği bir süreçte 2009 1 Mayıs’ını karşılamaya hazırlanıyoruz. 1978 yılından beri 1 Mayıs mitingi yapılmayan Tarsus’ta demokrasi ve emek güçleri ile oluşturduğumuz birliktelikle, 1 Mayıs 2009 Cuma günü miting yapma kararı almış bulunmaktayız” dedi.
“Krizin bedelini ödemek istemiyoruz. İMF programlarını reddediyoruz” diyen Erçe, Tarsus’lu işçi ve emekçileri yapacakları mitinge katılmaya çağırdı. Tarsus’ta 1 Mayıs günü saat 14.00’da Kleopatra Kapısı’nda toplanacak olan işçi ve emekçiler buradan Cumhuriyet Alanı’na yürüyecek. (TARSUS)
ÖNCEKİ HABER

Temizöz 25 faili meçhulden yargılanacak

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ:BİRLİĞİMİZ GÜÇLENMELİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...