25 Nisan 2009 00:00

TGC’nin Küresel Isınma Kurultayı’na 60 kuruluştan destek

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti, 7 Mayıs’ta düzenlenecek olan 2. Küresel Isınma Kurultayı’nı, 60 gönüllü kuruluşun desteğiyle gerçekleştirecek.

Paylaş

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti, 7 Mayıs’ta düzenlenecek olan 2. Küresel Isınma Kurultayı’nı, 60 gönüllü kuruluşun desteğiyle gerçekleştirecek.
Kurultayda, “Küresel Isınma ve Medya”, “Küresel Isınma ve Ekonomi” konuları masaya yatırılacak. Ayrıca Kurultay Komitesi tarafından seçilecek çevreci kişi ve kuruluşlara da plaket verilecek.
Küresel Isınma Kurultayı ile ilgili bilgi veren TGC Genel Sekreteri Celal Toprak, küresel ısınma konusunda medyanın duyarlılığının artırılması ve bu yolla kamuoyunun dikkatinin çekilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kurultay Komitesi’ne katılımın geçen yıldan daha fazla olduğunu dile getiren Toprak, “Katılım yaklaşık 60 kuruma ulaştı. Çok sayıda kurum ve kuruluşu “Küresel Isınma Kurultayı” gibi bir hedefi gerçekleştirme amacı çerçevesinde bir araya getirmeyi başardık. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Yaşamımızın birinci önceliği durumuna gelen Küresel Isınma, İklim Değişikliği gibi konularda kapımız tüm kurum ve kuruluşlara açık. Bizim için her fikir önem taşıyor ve tüm önerileri gerçekleştirme gayretinde olacağız” dedi.
GENİŞ KATILIM
BEKLENİYOR
Küresel Isınma Kurultayı Koordinatörü Seda Poyraz ise geniş bir katılım hedeflendiğini açıkladı. Kurultay’ın 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini veren Poyraz, daha sonra verilecek kokteylle sona ereceğini bildirdi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sabah-atv grevi sürüyor

SONRAKİ HABER

İnternet kullanımı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...