25 Nisan 2009 00:00

Zirve yolunda Anadolu kapışması

Süper Lig’de bugün 3 karşılaşma oynanırken, ligin zirvesini ilgilendiren kritik maçta Sivasspor ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak. Saat 16.15’te başlayacak karşılaşmada iki takım da galibiyeti ve zirve yarışındaki umudunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Paylaş

Süper Lig’in 29. haftası bugün oynanacak 3 karşılaşma ile açılacak.
Günün zirve yarışını etkileyebilecek öneme sahip kritik mücadelesinde, haftaya 57 puanla lider giren Sivasspor ile 53 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Sivas 4 Eylül Stadı’nda saat 16.15’te başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
Sivasspor kendi sahasında oynamanın avantajıyla karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp şampiyonluk yarışında çekiştiği rakiplerinden birisini saf dışı etmek ve zirvedeki avantajını perçinlemek isterken, Trabzonspor da bu zorlu deplasmandan galibiyetle dönüp şampiyonluk umutlarını sürdürmeyi hedefliyor.
Ligin 15. haftasından itibaren liderlik koltuğunu elinde bulunduran ve son 6 haftaya rakiplerinin önünde zirvede giren Sivasspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 17, Beşiktaş’ın 10, Trabzonspor ise 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadığı ligde bu sezon şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.Kırmızı-beyazlı ekip, Trabzonspor karşılaşmasından galip ayrıldığı takdirde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir adım atmış olacak. En son 1983-1984 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor ise Sivasspor’u yendiği takdirde şampiyonluk ümitlerini son 5 haftaya taşıyacak.
UYGUN: 6 PUANLIK MAÇ
Trabzonspor maçının şampiyonluk hedefleri yönünden en önemli karşılaşma olduğunu belirten Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “ 6 puanlık maç oynayacağız” dedi.
Lig şampiyonluğu hedefleri olduğunu vurgulayan Bülent Uygun, şöyle devam etti: “Şu anda bütün rakiplerimizin önündeyiz. Biz kazandığımız sürece rakiplerimizin alacağı sonuçlar, bizi ilgilendirmeyecek. Şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerimizden birisi de Trabzonspor. Bu nedenle bu maç, 6 puan değerinde. Biz de bunun bilinci içerisindeyiz. Kendi evimizde ve seyircimizin önünde oynamanın avantajını da kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmak ve yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz.”
YANAL: İYİ DURUMDAYIZ
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Sivasspor maçı öncesi çok iyi bir çalışma ortamı bulduklarını belirterek, “Camianın beklentilerini biliyoruz. Ona göre bir mücadele ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Futbolcularımın moral ve motivasyonu iyi durumda. İnşallah Sivas’tan istediğimizi alarak döneriz” diye konuştu.
F.BAHÇE’NİN KONUĞU A.GÜCÜ
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankaraspor’a yenilerek zirve yarışından uzaklaşan F.Bahçe bugün sahasında bir başka başkent ekibi A.Gücü ile karşılaşacak. F.Bahçe Ankaralı renktaşı karşısında galip gelerek Şampiyonlar Ligi iddiasını korumak isterken, A.Gücü de bugünkü maçtan çıkaracağı 3 puanla alt sıralardan uzaklaşma hesapları yapıyor.
SÜPER LİG’DE HAFTANIN PROGRAMI
Bugün:
14.00 Hacettepe-Belediye
16.15 Sivas-Trabzon
20.00 F.Bahçe-A.Gücü
Yarın:
14.00 G.Birliği-G.Antep
14.00 Kayseri-Konya
14.00 Kocaeli-Antalya
14.00 Bursa-Denizli
16.15 Eskişehir-Beşiktaş
20.00 G.Saray-Ankara
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

benzine zam

SONRAKİ HABER

ERMENİ HALKI VE TEHCİR FACİASI - 4 - Geçmişle hesaplaşmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa