26 Nisan 2009 00:00

ÇERNOBİL, BİR DAHA ASLA

İstanbul ve Mersin’de düzenlenen eylemde Çernobil faciasından ders çıkarmayanlar uyarıldı. Tabutlu eylemde helva dağıtıldı, Mersin’e santral yapılmaması istendi.

Paylaş

26 Nisan 1986’da yaşanan Çernobil nükleer santral kazasının yıldönümünde nükleer santral karşıtları yine alanlardaydı. Mersin’de de nükleer santral karşıtları, yaptıkları eylemde tabut taşıyıp, helva dağıtarak nükleer santralin ölüm demek olduğunu dile getirdiler.
NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Çernobil nükleer kazasının yıldönümü nedeniyle bir eylem düzenlendi. KESK Binası önünde toplanan nükleer karşıtlarına sendika, siyasi parti ve dernekler destek verdi. Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişlerinin 111. gününde olan liman işçilerinin eyleme kitlesel katılımı dikkat çekti. Alkış ve sloganlarla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçen nükleer santral karşıtlarına çevredekiler de alkışlarıyla destek verdi.
YETKİLİLER GÖZ YUMDU
Taşbina önünde basın açıklamasını yapan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, “Ülkemiz Çernobil kazasından çok etkilendi. Gerekli önlemi almayan yetkililer bizlerin tonlarca radyasyonlu fındık, çay vb. besinin tüketmesine göz yummuştur” dedi.
Açıklamanın ardından platform bileşenleri tarafından gazetecilere ve eyleme katılanlara sembolik olarak helva dağıtımı yapıldı. (MERSİN)

NÜKLEERDEN VAZGEÇİN
Çernobil faciasının 23. yıldönümünde İstanbul'da yapılan eylemde yeni Çernobiller yaşanmaması için Nükleer çılgınlığından bir an önce vazgeçilmesi istendi.Tepe Natilius önünde bir araya gelen santral karşıtları buradan Kadıköy meydanına kadar yürüyerek burada “Küresel ısınmayı durdur, gezegeni kurtar” dedi. Yürüyüş sırasında ellerinde rüzgar gülleri taşıyan nükleer karşıtları sık sık “Rüzgar,güneş bize yeter” sloganları attı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

23 Nisan vahşetine tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

AĞIR SUÇLAMA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...