28 Nisan 2009 00:00

Hizbullah operasyonu: 33 kişi gözaltına alındı

MALATYA ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Hizbullah’a yönelik olarak yapılan operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı.

Paylaş

MALATYA ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Hizbullah’a yönelik olarak yapılan operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı.
Malatya’daki ekipler, saat 05.00’te başlattıkları eş zamanlı operasyonda çeşitli adreslere baskınlar yaptı. Baskınlarda ‘Hizbullah’a üye oldukları iddia edilen 16 şüpheli gözaltına alındı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri de kent merkezi ve Palu ilçesinde terör örgütü Hizbullah’ın ‘İlim’ kanadına bağlı olduğu ileri sürülen ‘İlim, Hizmet, Yardımlaşma ve Araştırma Derneği’ne (İHYA-DER) yönelik operasyon düzenledi.
Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan izinle Elazığ kent merkezinde dernek şubesi, ev ve işyerleri olmak üzere 15 ayrı adreste arama yapıldı. İHYA-DER’e ait olduğu belirtilen ‘Rahmet Kitapevi’nde de arama yapan polis, çeşitli dokümanlara el koyarken, kent merkezinde bazı kişiler gözaltına alındı. Palu ilçesinde düzenlenen operasyonda İHYA-DER Palu Temsilcisi Celal Şahin ile ‘İnzar dergisi’ yazarlarından Selahaddin Çelik gözaltına alınarak Elazığ’a getirildi. İHYA-DER şubesindeki bilgisayarlara ve belgelere el konulurken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (MALATYA)
ÖNCEKİ HABER

6 KENTTE ‘VASAT’OPERASYONU

SONRAKİ HABER

İstanbul’da kanlı gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa