28 Nisan 2009 00:00

6 KENTTE ‘VASAT’OPERASYONU

TÜRKİYE’de çeşitli bombalama eylemleri ile adını duyuran aşırı dinci ‘Vasat’ üyelerine karşı 6 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Paylaş

TÜRKİYE’de çeşitli bombalama eylemleri ile adını duyuran aşırı dinci ‘Vasat’ üyelerine karşı 6 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Gaziantep merkezli olduğu bildirilen ve Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa illerini kapsayan eş zamanlı operasyon bu sabah erken saatlerde başlatıldı. Belirlenen evlere tek tek baskınlar yapılırken, 79 kişi gözaltına alındı.
Vasat örgütünün ilk eylemi 14 Eylül 1988’de Gaziantep’te kayıtlara geçti. Bu tarihte fuar alanına bomba bırakırken, 4 yaşındaki Ali Özdemir öldü. Örgütün o dönemdeki Lideri Şahımerdan Sarı, Adana’da saklandığı evde yakalanmıştı.
Gaziantep’teki operasyonda gözaltına alınanların birinin örgütün Lideri Şahmeran Sarı olduğu, iddia edildi. Sarı’nın, 14 Eylül 1997 yılında gerçekleştirilen 1 çocuğun öldüğü 22 kişinin de yaralandığı Müjde Kitap Fuarı’na düzenlenen bombalı saldırının faili olduğu ve bir süre önce cezaevinden çıktığı bildirildi. (GAZİANTEP)
ÖNCEKİ HABER

Kadın kaçıran saldırganların 557 yıl hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Hizbullah operasyonu: 33 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa