28 Nisan 2009 00:00

Özkök: Bildiklerimi söyledim

ESKİ Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Adliyesi’ndeki özel bir odada, 8 saat boyunca Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in sorularını yanıtladı.

Paylaş

ESKİ Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Adliyesi’ndeki özel bir odada, 8 saat boyunca Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in sorularını yanıtladı.
Edinilen bilgiye göre Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz, geçtiğimiz hafta irtibat kurduğu Özkök’le, ikamet ettiği İzmir’de hafta sonunda buluşmak üzere randevulaştı. Öz’ün, İstanbul’dan ayrılışının dikkat çekmemesi amacıyla eşi ve çocukları ile birlikte önce Bursa’daki ailesini ziyaret ettiği öne sürüldü. Bu sırada Ergenekon soruşturmasında görevli diğer Cumhuriyet Savcısı Seçen de İstanbul’dan ayrılarak İzmir’e gitti. İzmir’de Seçen ile buluşan Öz, cuma sabahı İzmir Adliyesi’nde Özkök ile bir araya geldi. Çok gizli olarak gerçekleşen buluşma için İzmir Adliyesi’nde 2 savcı ve Özkök’ün kullanması amacıyla özel bir oda tahsis edildi. Sabah 10.00 sıralarında İzmir Adliyesi’ne gelen Özkök, savcılarla buluştu.
‘BİLDİKLERİMİ SÖYLEDİM’
Özkök’ün ‘tanık sıfatıyla’ 8 saat süreyle ifadesini alan Öz ve Seçen’in, özellikle ikinci Ergenekon iddianamesinin temelini oluşturan “darbe” iddialarına yoğunlaştığı kaydedildi. Özkök ifadesine ilişkin ‘Savcılara Ergenekon ile ilgili bildiklerimi söyledim’ dedi. Özkök, “Böyle bir talep geldi. Cumartesi günü Cumhuriyet savcılarıyla İzmir Adliyesinde bir araya geldik. Bana devam eden soruşturmaya yönelik, ihtiyaçları olan bilgilerle ilgili sorular sordular. Ben de bildiklerimi objektif olarak ifade ettim” şeklinde konuştu.
‘İFADE VERİRİM’ DEMİŞTİ
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’a ait olduğu öne sürülen günlüklerde de dönemin komutanlarıyla yapılmış sohbetler yer almış, darbe hazırlığı ile ilgili olduğu öne sürülen konuşmalarda, hükümet ve dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök aleyhine ifadeler olduğu ortaya çıkmıştı. Özkök, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya 18 Mart’ta yaptığı açıklamalarında, “Günlüklerdeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Komutanların ve gazetecilerin sizinle ilgili değerlendirmeleri var” sorusuna, “Arkadaşlarımdan bana karşı böyle değerlendirmeler ve hareketler beklemem” demişti. Özkök, “Mahkeme talep ederse ifade vermeye gider misiniz” sorusunu ise şöyle yanıtlamıştı: “Ben faydalılık prensibine göre hareket ederim. Hukuk çağırırsa o zaman icabet etmek gerekir diye düşünürüm. Sanık veya tanık olarak mahkeme çağırırsa herhalde ‘gitmem’ denilemez. Sanık veya tanık olarak fark etmez.”
Özkök, Milliyet’e 9 Temmuz 2008’de yaptığı açıklamada da emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen darbe günlükleri konusunda, “Darbe girişimi var da demem, yok da demem” demişti.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘NATO ve Ergenekon kapitalist sömürünün hizmetinde’

SONRAKİ HABER

Normalleşmeye direniş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa