28 Nisan 2009 00:00

Tüketici Konseyi’ne boykot

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) ve Tüketiciler Birliği, 13. Tüketici Konseyi’ni, Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısı ile boykot etti.

Paylaş

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) ve Tüketiciler Birliği, 13. Tüketici Konseyi’ni, Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısı ile boykot etti. Toplantıda konuşan THD Genel Başkanı Turhan Çakar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda on üçüncüsü yapılan Tüketici Konseyi’nin ilk defa tüketici örgütleri olmadan yapıldığını dile getirdi. Bugüne kadar yapılan 12 tüketici konseyinde alınan 180’e yakın kararın çoğunun uygulanmadığını belirten Çakar, 2 gün olan konsey toplantısının tek güne indirilerek, tüketici örgütlerinin söz hakkının ortadan kaldırıldığını söyledi. Mahkeme ve Yargıtay kararlarına rağmen “sabit ücret, kredi kartı aidatı” gibi konularda tüketicinin değil şirketlerin çıkarlarına uygun görüş ifade edildiğini belirten Çakar, 12. Tüketici Konseyi’nde alınan 6 kararın hayata geçmediğini dile getirdi.
TÖF Genel Başkanı Fuat Ergin konuşmasında, tüketici örgütleri olmadan çıkarılan yasanın bir ayağının eksik olacağını belirtti. Tüketici Hakları Koruma Derneği Genel Sekreteri Firdevs Koroğlu ise gerekirse alternatif bir tüketici konseyi oluşturacaklarını söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Birlikte ürettiler, birlikte paylaştılar

SONRAKİ HABER

İnşaatta göçük: 4 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...