28 Nisan 2009 00:00

Birlikte ürettiler, birlikte paylaştılar

ADANA’nın Akdeniz Mahallesinde kurulan katı atık arıtma tesisine karşı mahalle halkı tarafından kurulan Akdeniz Çevre ve Kültür Derneği bir etkinlik düzenledi.

Paylaş

ADANA’nın Akdeniz Mahallesinde kurulan katı atık arıtma tesisine karşı mahalle halkı tarafından kurulan Akdeniz Çevre ve Kültür Derneği bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte mahalle halkı dernekte kurulan atölyelerde ürettiklerini paylaştılar.
Yaşam alanlarını daraltan tesise karşı çıkan mahalle halkı uzun süre mücadele yürüttü ve eylemler yaptı. Verdikleri mücadelede daha örgütlü olmak için Akdeniz Çevre ve Kültür Derneği’ni kuran mahalle halkı, dernekte kurulan müzik, şiir ve bağlama atölyelerinde ürettiklerini düzenledikleri etkinlikte paylaştılar.
ÖRGÜTLÜ MÜCADELE VURGUSU
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şükran Esin, tesise karşı verdikleri mücadeleyi kurdukları dernek ile daha örgütlü hale getirdiklerini belirtti. Esin, tüm mahalle halkının derneğe sahip çıkması gerektiği dile getirdi. Derneğin kurucularından ve Avukatlarından Sevil Aracı ise mahallelerine karşı yapılan haksızlığa ancak birlikte dur diyebileceklerini söyledi. Aracı, mahalle halkını üretmeye ve paylaşmaya çağırdı. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

46 TERMİK SANTRAL YOLDA!

SONRAKİ HABER

Tüketici Konseyi’ne boykot

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...