28 Nisan 2009 00:00

Krizin faturasını işçiler ödemeyecek

Sermayenin koyun postuna bürünmüş bir kolu olan Vestel fabrikasında yeni sözleşme adı altında sömürüye dayanamayan 1000-1500 işçinin iş hakkı feshedilen işçilerden sadece birisiyim.

Paylaş

Sermayenin koyun postuna bürünmüş bir kolu olan Vestel fabrikasında yeni sözleşme adı altında sömürüye dayanamayan 1000-1500 işçinin iş hakkı feshedilen işçilerden sadece birisiyim.
İşten çıkarılan işçilerin aylık 350 ile 530 TL arası değişen işsizlik maaşı ile nasıl geçinebilecekleri ve ardı arkası kesilmeyen iş hakkı fesihlerinin devam ettiği, krizin teğet geçmediği Manisa’da işçilerin yaşadıkları;
* İşsizlik maaşı alamadığı için çocuğunun ihtiyaçlarını göremediğini,
* 350 TL işsizlik maaşı ile kirasını dahi ödeyemediği ve ev sahibi ile sorunlar yaşadığı,
* İşsizlik maaşı verilmeyen ve hiçbir geliri olmayan bir işçinin sokaklara çıkmaktan dahi korktuklarını dile getirmektedirler. Dile getirilen o kadar çok haykırış var ki…
Krizin faturasını işçilere ödetmeye çalışan sermayeye verilebilecek en güzel cevap 1 Mayıs alanlarında işçi ve emekçi birlikteliğinin daha iyi yaşam koşulları talebimizi dile getirmenin tam zamanıdır. Krizin faturasını biz işçiler ödemeyeceğimizi belirtip, işsizlik maaşları ile nasıl geçinebileceğimizin hesabını sorma zamanıdır. Tüm işçilerin sermayeye hesap sorma zamanıdır.
1 Mayıs’ın nerede kutlanacağı ve resmi tatil olup olmayacağı tartışmaları devam ederken 1 Mayıs’ı emeğin olduğu her yerde kutlamak için hep birlikte 1 Mayıs alanlarında buluşalım.
Vestel’den atılan
bir işçi (Manisa)
ÖNCEKİ HABER

Her taraf Taksim olmalıdır

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’a hazırlık yerin ve biçimin önemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...