29 Nisan 2009 00:00

İşsizlik ve yoksulluğa karşı alanlardayız

EKONOMİK kriz ve işsizlik beraber emekçilerin derdi de her gün daha da büyüyor.

Paylaş

EKONOMİK kriz ve işsizlik beraber emekçilerin derdi de her gün daha da büyüyor.
Tuzla’nın Aydınlı Mahallesinde kriz,işsizlik ve 1 Mayıs ile ilgili konuştuğumuz işçiler, gençler ve kadınlar, krizin asıl nedeninin AKP olduğunu ve çıkardığı bütün yasaların halkın aleyhine olduğunu ifade ediyorlar.
Aydınlı halkının işsizlik ve yoksuzluğa karşı 1 Mayıs’ta kendi talepleriyle alanlara çıkması için çalışmalar yürüten Deri-İş Sendikası, yaptığı toplantılarla 1 Mayıs’ın güçlü bir şekilde kutlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
“Bu kriz işçilerin değil, patronların krizidir” diyen Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, hükümetin “kriz bizi teğet geçti” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getiriyor. Krizin faturasının işçilerin, emekçilerin sırtına yüklenmeye çalışıldığına değinen Tay, krizin bedelinin krizi yaratanların ödemesi gerektiğini ifade ederek,2009 1 Mayıs’ına bu taleplerle hazırlandıklarını dile getirdi.
Deri işçileri olarak işsizliğe,krize karşı,demokrasi ve insanca yaşanacak bir dünya talebiyle 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını söyleyen Tay, halkın tüm kesimlerinin talepleri için bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek ”Ancak birlikte mücadele edersek kazanabiliriz” diye konuştu.
GİDİŞATA DUR DEME ZAMANIDIR
Tersane işçisi Mehmet Eroğlu, şu ana kadar iktidarda olan tüm hükümetlerin emekçilerin haklarını gasp ettiğini, patronların ise yüzlerini güldürdüklerini söyleyerek, artık bu gidişata dur demenin zamanının geldiğini dile getirdi. 1 Mayıs’ın bunun için bir vesile olduğunu söyleyen Eroğlu,ayrıca Taksim’inde 1 Mayıs’ta işçilere açılması gerektiğini söyledi.
Rıdvan Boral uzun zamandır iş bulamadığını söyleyerek, sokakta boş gezmekten başka işinin olmadığını dile getiriyor.Krizin özellikle varoşları vurduğunu söyleşen Boral’ın geleceğe dair hiçbir umudu kalmamış.
KRİZ DELİP GEÇİYOR
AKP’nin sadece sermayeye hizmet ettiğini halka hiçbir yararı olmadığını söyleyen Zülfü Dostoğlu, “Hortumcular,patronlar ve milletvekilleri asgari ücretle geçinmedikleri için kriz onları teğet geçiyor bizi ise delip geçiyor”diye konuştu. Krizle birlikte işsiz kalanlardan biride Uğur Özkan Polat. AKP’nin halk düşmanlığı yaptığını krizin asıl nedeninin ise savaşa ayrılan bütçe olduğunu dile getiren Polat “hükümet her gün doğuda halka bombalar atıyor, 14 yaşındaki bir çocuğu askerlerin nasıl dövdüğünü herkes gördü. Kürt ve Türk halkının birlikte mücadele etmesi gerek. 1Mayıs’a savaşların durması, halkların kardeşliği ve işsizlik ve yoksulluğa karşı mücadele için katılacağım” dedi. (İSTANBUL)


Fikriye Akgül,Erdem Geyik
ÖNCEKİ HABER

Ümraniye’de 1 Mayıs çalışmalarını hızlandı

SONRAKİ HABER

Pendik Karlı Derneği işçi üyeleri 1 Mayıs’ı tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...