29 Nisan 2009 00:00

Asiye Özdemir Eliçin toprağa verildi

EVRENSEL Basın Yayın yazarlarından ve Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı (ETEV) Kurucu Başkanı Asiye Özdemir Eliçin toprağa verildi.

Paylaş

EVRENSEL Basın Yayın yazarlarından ve Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı (ETEV) Kurucu Başkanı Asiye Özdemir Eliçin toprağa verildi.
Söğütlüçeşme Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet mezarlığı’na defnedilen 87 yaşındaki Eliçin’i, sevenleri ve yakınları son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Cenaze törenine çok sayıda kişi katılırken ETEV, Köy Enstitüleri, Çağdaş Eğitim Vakfı, Evrensel Basım Yayın ve müzisyen Fazıl Say da Eliçin’e çelenk gönderdi. Prof. Dr. Ercan Eyüpoğlu, Prof. Dr. Güler Yalçın gibi aydınların da katıldığı törenin ardından Eliçin, eşi Emin Türk Eliçin’in yanına defnedildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ASİYE ÖZDEMİR ELİÇİN KİMDİR

Nevşehir’de 1922 yılında doğan Eliçin, Tarih Felsefesi Uzmanı, Çevirmen Emin Türk Eliçin’le 1944 yılında evlendi. Emin Türk Eliçin’in 1966 yılında ölümünden sonra onun eserleri ve felsefesini genç kuşaklarla buluşturmayı hedefleyen Asiye Özdemir Eliçin, 1995 yılında Emin Türk Eliçin Vakfı’nı kurdu. Emin Türk Eliçin’in eserlerini ve belgelerini, “Bir Dönemin Belge Mektupları” adı altında bir araya getirdi.
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Bir kurşunun yol haritası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...