29 Nisan 2009 00:00

‘Derbiler her zaman zordur’

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları derbi maç öncesi, dün sabah yapılan ilk antrenmanda basın mensupları ile kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdi.

Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları derbi maç öncesi, dün sabah yapılan ilk antrenmanda basın mensupları ile kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdi.
Denizli, Fenerbahçe’nin eksik oyuncularının olması ve ligde hedefinin kalmamasının sarı-lacivertliler için dezavantaj olmadığını, derbi karşılaşmalarının her zaman zorlu geçtiğini ifade etti. Mustafa Denizli şöyle konuştu: “Büyük takımlar arasında oynanan karşılaşmalar her zaman iddialı geçer. Bu maçlar camiaları ayakta tutan mücadeleler olur. Rakibimizin durumu ve bizim durumumuz maç öncesi az da olsa bir fotoğraf ortaya çıkarsa da, derbide her takım sahaya kazanmak için çıkar.”
Denizli, Fenerbahçe maçının ilk 11’i ile ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Rakibimizin maç gününe kadar ortaya çıkaracağı kadro ve hangi oyuncularının oynayıp oynamayacağı bizim kadromuz içinde değişikliklere sebep olabilir. Henüz ilk 11 için kararımı vermedim.” Tecrübeli teknik adam, bir süredir sakatlığı bulunan ve takımdan ayrı kalan Nobre’nin Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağının henüz netleşmediğini söylerken, ağrıları azalan golcü oyuncuyla ilgili kararın önümüzdeki günlerde verileceğini bildirdi.
‘HERKES HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMALI’
Ligin son 5 haftasının çok güzel ve zevkli geçeceğini vurgulayan Denizli, Sivasspor ve Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında yalnız kaldıklarını herkesin gördüğünü, bu konuda yorum yapmak için teknik direktör olmaya gerek olmadığını belirtti. Teknik adam, “Herkesin, her şeye hazırlıklı olması lazım. Hem futbolcuların, hem de taraftarların” dedi.
‘BAŞARI ŞANS OLMAZ’
Öte yandan Mustafa Denizli, ligi Sivasspor ile aynı puanda bitirmelerinin az da olsa ihtimal dahilinde olduğunu ama şimdiden bu konuyla ilgili kafalarında bir düşüncenin olmadığını söyledi. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Mustafa Denizli, bir basın mensubunun, “Sizinle ilgili olarak, ‘şanslı teknik adam’ ifadesini kullanıyorlar. Bunu nası karşılıyorsunuz?” sorusuna ise, “Hayatında bir baltaya sap olamamış adamlar o kelimeyi çok kullanmaya meraklıdırlar” diyerek esprili bir yanıt verdi.
Tecrübeli teknik adam son olarak, şampiyonlukla ilgili söz verip, vermeyeceği hakkında ise şunları söyledi: “Şampiyonluk için mücadele edilir. Söz verilmez, hissedilir ve yaşatılır.” (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...