30 Nisan 2009 00:00

Birlik hükümeti yine kurulamadı

HAMAS ile El Fetih arasındaki birlik hükümeti kurma görüşmeleri bir kez daha anlaşmaya varılamadan sonlandı

Paylaş

HAMAS ile El Fetih arasındaki birlik hükümeti kurma görüşmeleri bir kez daha anlaşmaya varılamadan sonlandı. Mısır’ın başkenti Kahire’de pazar günü başlayan ve önceki akşam sonlanan görüşmelerde, taraflar 16 Mayıs’ta tekrar bir araya gelme kararı aldılar.
Görüşmelerde anlaşılamamasının önündeki en büyük engelin, 2010’a kadar iktidarda kalması planlanan birlik hükümetinin siyasi programıyla ilgili konular olduğu açıklandı. Görüşmelere arabuluculuk eden Mısırlı yetkililer, Hamas’ın geçici hükümete katılmayarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın geçici hükümetin başında olmasına imkan vermesini istiyor. Zira ABD’nin başını çektiği Batılı devletler, İsrail’i tanıyan bir Filistin hükümetiyle muhatap olacağını belirtiyor, ancak Hamas İsrail’i tanımıyor.
Mısır, Hamas’a geçici hükümete katılmamasına karşılık, hükümetin alacağı kararlarda etkili olacak bir danışma komitesi kurulmasını ve bu komitede yer almasını öneriyor.
El Fetih adına görüşmelere katılan Azzam El Ahmed, seçim sistemi, güvenlik reformu ve Hamas’ın Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) katılması gibi konularda ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

SRİ LANKA’DA ANLAŞMA YOK

SONRAKİ HABER

‘Barış gücü’nde bir savaş suçlusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...