01 Mayıs 2009 00:00

Emek örgütleri Toros işçilerinin yanında

Toros Gübre işvereninin örgütsüz çalışmayı dayatması ve iki yıl için sıfır zam önermesinin ardından greve çıkan Toros Gübre çalışanlarını, emek örgütleri ve Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ziyaret etti.

Paylaş

Toros Gübre işvereninin örgütsüz çalışmayı dayatması ve iki yıl için sıfır zam önermesinin ardından greve çıkan Toros Gübre çalışanlarını, emek örgütleri ve Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ziyaret etti.
Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bulunan Toros Gübre fabrikasına gelen emek örgütleri, işçiler tarafından karşılandı. Aralarında KESK, DİSK, Adana Tabip Odası ve Türk-İş’e bağlı sendikaların da bulunduğu grubun ziyaretinde konuşan Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Toros Gübre işçilerinin mücadelelerinde yanlarında olacaklarını aktaran Boğa, işçilerin taleplerinin 1 Mayıs’ta alanlarda dile getirileceğini aktardı.
TABANDAN
CEVAP VERİLMELİ
Emek örgütü temsilcilerinin ardından söz alan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, krizi bahane ederek işçilere sıfır zam öneren işverene karşı mücadelelerinin diri bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Krizin işçilerin krizi olmadığına dikkat çeken Öztaşkın, krize karşı emekçilerin konfederasyon ayrımı yapmadan birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Bütün işçi ve emekçilerin alan tartışmasına sıkışmadan Türkiye’nin her yerinde alanlarda olması gerektiğinin altını çizen Öztaşkın, Taksim’in önemli olduğunu, ancak kriz ortamında işçilerin, emekçilerin taleplerini Türkiye’nin dört bir yanından dile getirmesi gerektiğini söyledi.
ÖRGÜTSÜZLÜK
DAYATILIYOR
Toros Gübre grevinin, işverenin iki yıllık sıfır zam ve kapsam dışı çalışanların sayısını belirleme yetkisini kendi üzerine alma dayatmaları sonrasında ortaya çıktığını aktaran Öztaşkın, patronun bu tutumuna karşı greve çıktıklarını dile getirdi. İşverenin, işçilerin ve sendikanın greve çıkamayacağını düşünerek rahat davrandığını aktaran Öztaşkın, işverenin beklemediği bir cevapla karşılaştığını söyledi.
İşverenin grevi kırmak için Kütahya’da bulunan bir gübre fabrikası ile anlaştığını ifade eden Öztaşkın, “İşveren, kendi gübre paketleri ile başka bir fabrikada üretim yaptırarak üretim açığını kapatmaya çalışıyor. Bu kanunsuz bir durum. Bunun için yürütmenin durdurulması talebi ile hukuki süreci başlattık” dedi. Öztaşkın, Petrol-İş Sendikası olarak daima işçilerin yanında olduklarını sözlerine ekledi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Desa’da kazanana kadar

SONRAKİ HABER

Özlem!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...