01 Mayıs 2009 00:00

Desa’da kazanana kadar

SENDİKALI olmak ve daha iyi koşullarda çalışmak için başlattıkları mücadelenin 1’inci yılını geride bırakan Desa işçileri, 1’inci yıl pastası kestiler.

Paylaş

SENDİKALI olmak ve daha iyi koşullarda çalışmak için başlattıkları mücadelenin 1’inci yılını geride bırakan Desa işçileri, 1’inci yıl pastası kestiler. Düzce’de bulunan sendikacılar, Deri-İş yöneticileri, işyeri temsilcileriyle Sefaköy Desa’da direnişte olan Emine Arslan’la birlikte fabrika önünde etkinlik düzenleyen işçiler, işe geri dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.
Kendilerine desteğe gelenleri alkışlarla karşılayan işçiler, evlerinde yaptıkları pasta ve börekleri ziyaretçilere ikram ettiler. Ziyaretçilerle birlikte halay çeken, horon tepen ve kolbastı oynayan işçiler, daha sonra basına açıklama yaptılar.
Basına ilk açıklamayı yapan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. Birçok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını, Ergenekoncu bile ilan edildiklerini söyleyen Servi, tüm bunları örgütlü mücadele ile, sınıf dayanışması ile aştıklarını dile getirdi. Açtıkları işe iade davalarının teker teker sonuçlandığını, mahkemelerin işçilerin sendikal nedenlerle işten atıldığına hükmettiğini anlatan Servi, Desa patronunun, sendika düşmanı tutumundan vazgeçerek işçileri işe almasını istediklerini ifade etti.
PROVOKASYON
GİRİŞİMİ
Servi konuşmasını bitirdiği sırada, fabrika müdürlerinin çalışan işçileri kışkırtması sonucu kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bazı işçilere sendika karşıtı slogan attıran müdürlere, Desa işçisi ‘Yaşasın işçilerin birliği’ sloganıyla karşılık verdi. Daha sonra söz alan Desa direnişçisi Dilek Türkoğlu, Desa’ya sendika girene kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. (DÜZCE)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’a çalışarak girecekler

SONRAKİ HABER

Emek örgütleri Toros işçilerinin yanında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...