01 Mayıs 2009 00:00

Çağlayan’da omuz omuza bayram

İŞÇİLER birlik dayanışma ve mücadele günlerini dünden itibaren kutlamaya başladılar. İstanbul Çağlayan’da etrafını tekstil atölyelerinin sardığı Bahar Sokak’ta bir araya gelen işçiler bayramlarını kutladılar.

Paylaş

İŞÇİLER birlik dayanışma ve mücadele günlerini dünden itibaren kutlamaya başladılar. İstanbul Çağlayan’da etrafını tekstil atölyelerinin sardığı Bahar Sokak’ta bir araya gelen işçiler bayramlarını kutladılar. Öğle paydosu sırasında düzenlenen kutlamaya katılan işçiler ellerinde taleplerini içeren dövizler taşıdılar. Kutlamalar sırasında etraftaki esnaf ve mahalleliler büyük bir kalabalık oluşturarak işçilere destek verdi.
Tekstil atölyeleri bölgesinden işçiler, Çağlayan Tekstil İşçileri imzalı “Ücretlerimiz tam ve zamanında ödensin, işten atmalar yasaklansın!” pankartı etrafında toparlandılar. Davul ve zurna eşliğinde halaylar çeken işçiler adına basın açıklamasını okuyan Tekstil İşçisi Erkan Demir, Çağlayan’da en önemli sorunlarının, ücretlerin geç ve eksik ödenmesi, işten atmalar ve sigortasız, kayıt dışı işçi çalıştırma olduğunu belirtti. Demir, krizin patlak vermesinin hemen ardından, patronların iş yükünü arttırdığına, ancak ücretlerin sabit kaldığına dikkat çekti. Önceden 3 kişinin yaptığı işin bugün tek kişiye yaptırıldığını belirten Demir, hükümetin açıkladığı paketlerin de işçi ve emekçileri teğet geçtiğini dile getirdi. Demir, “Bu hükümet, işçilere emekçilere çözüm yaratamaz. Çözüm biziz. Çözüm bizim birlikte mücadelemizle gelecek” dedi.
Demir konuşmasını, tüm Çağlayan işçileri ve halkını 1 Mayıs’ta Kadıköy Miting alanına çağırarak sonlandırdı.
Kutlamanın ardından işçiler atölyelerine geri döndü.
Kutlamaya katılan Kağıthane Emek Partisi İlçe Başkanı Fahrettin Öner, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın işçilerin bedeller ödeyerek kazandıkları bir birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu dile getirdi. Öner, bu yıl yasalaştırılan 1 Mayıs tatil gününü de yıllardır, yasaklamalara, baskılara karşı alanlarda mücadele eden işçilerin bir kazanımı olarak değerlendirdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Tersane ve İMES’te kutlama yapıldı

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa