01 Mayıs 2009 00:00

DSP’de sular durulmuyor

DSP’de, yerel seçimlerin ardından başlayan ve Partinin Genel Başkanı Zeki Sezer’in de istifasına yol açan sancılı süreç sürüyor. DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız görevinden istifa etti.

Paylaş

DSP’de, yerel seçimlerin ardından başlayan ve Partinin Genel Başkanı Zeki Sezer’in de istifasına yol açan sancılı süreç sürüyor. DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız görevinden istifa etti.
Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, DSP Genel Başkanlığı için “Olur olmaz kişilerin adlarının geçtiği” gerekçesiyle, DSP Genel Sekreterliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partide, iki kez genel sekreterlik yapmış birisi olarak tercihinin, Zeki Sezer’in yeniden genel başkan seçilmesi yönünde olduğunu ifade eden Yağız, “Ki, bu tercihim, örgütlerimizden yükselen sesin de ifadesidir. Ben bu tercihimi kamuoyu önünde çok daha net ve açık olarak dile getirebilmek için genel sekreterlik görevimden bugün (dün) itibariyle istifa ettim. Bu, içtenlikli bir çıkıştır, kesinlikle danışıklı bir iş değildir” dedi.
‘NAYLON SOLCULUK’
Demokratik solcular olarak bu süreçte söyleyecekleri olması gerektiğini dile getiren Süleyman Yağız, şöyle devam etti:
“Öncelikle bilmeliyiz ki, liderlerinin başarısız olması için her türlü entrikayı çevirenler demokratik solcu olamazlar. Bunlar çok tehlikelidir; ilk fırsatta partilerini de başkalarına peşkeş çekebilirler. Çünkü bunlar naylon solculardır. Bunlardan ‘sol’a lider olmaz. Bunlar olsa olsa fason başkan olurlar. Bunlar hakları kadar hadlerini de bilmelidirler. Bunların hiçbir ilkesi yoktur. Bunların tek bir hedefi vardır, o da bir yerleri ele geçirmektir. Onun içindir ki bunlar, nabza göre şerbet vermeyi çok iyi bilirler. Bunların vaatleri de kendileri gibi naylondur. Bunların tuzağına düşenler de büyük vebal altında kalırlar. ”
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başbuğ’un açıklamaları dünya basınında

SONRAKİ HABER

Baydemir’e hapis cezasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...