01 Mayıs 2009 00:00

Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda

ANKARA’da 1 Mayıs’ı, “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlayacak olan işçi ve emekçiler, demokrasi güçleri, “işsizliğe, yoksulluğa, zamlara ve krize karşı eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi” isteyecekler. Miting için saat 13.30’da Ankara Garı önünde toplanılıp Sıhhiye Meydanı’na yürünecek.

Paylaş

ANKARA’da 1 Mayıs’ı, “Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlayacak olan işçi ve emekçiler, demokrasi güçleri, “işsizliğe, yoksulluğa, zamlara ve krize karşı eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi” isteyecekler. Miting için saat 13.30’da Ankara Garı önünde toplanılıp Sıhhiye Meydanı’na yürünecek.
Ankara’da bu 1 Mayıs, Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikaların Ankara şubeleri, TMMOB’a bağlı odaların Ankara şubeleri, Ankara Tabip Odası, EMEP, DTP ve ÖDP’nin de aralarında bulunduğu emek ve meslek örgütleri, demokrasi güçleri tarafından ortak bir mitingle kutlanacak.
GREVE DESTEK İÇİN
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) de gazetecileri “TGS” pankartı altında Sıhhiye Meydanı’nda 1 Mayıs mitingine katılmaya çağırdı. TGS’den gazetecilere yapılan çağrıda, “İşine, ekmeğine, onuruna, halkın haber alma hakkına sahip çıkmak; yandaş basın değil, özgür basın demek; sömürüye, soyguna, talana, yalana karşı çıkmak; ‘krizin faturasını biz ödemeyeğiz’ demek, ‘emeğin onuru sendikalı olmaktır’ diye haykırmak ve grev başlatan Turkuvaz (Sabah-atv) çalışanına destek vermek için TGS pankartı altında Sıhhiye’deyiz” denildi.
‘1 MAYIS’TA ALANLARA!’
Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “2009 1 Mayıs’ında en büyük sorunlarının işsizlik, aşsızlık ve yoksulluk olduğunu, yaşanan krizin faturasının her zaman olduğu gibi yine işçilere çıkarıldığını ve krizin teğet değil delip geçtiğini” bildirdi. Sendikal hakların, özgürlüklerin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğu kaydedilen açıklamada, ülkeyi yönetenler, özgürlükleri kısıtlayıp tepkileri antidemokratik yöntemlerle ve korku dağları yaratarak sindirmeye çalışmak yerine, toplumun gerçek gündemine; yoksulluk ve işsizliğe çare bulmaya çağrıldı. Açıklamada, 1 Mayıs’ta yine meydanlarda olup “demokratik ve özgür bir toplum için toplumsal adalet ve refah” denileceği ifade edildi.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkezi ve Ankara Şubesi yaptıkları açıklamalarda, 1 Mayıs’ın yeniden “mücadele günü” olduğu belirtilerek, çalışma sürelerinin 8 saatten 7 saate indirilmesi istendi. Açıklamalarda, bütün işçiler, emekçiler, kriz mağdurları, 1 Mayıs’ta alanlara çağrıldı.
Makina Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve TMMOB’a bağlı diğer odalardan yapılan açıklamalarda ise “işsizliğe, yoksulluğa, zamlara, krize karşı eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi için” 1 Mayıs’ta alanlarda buluşma çağrısı yapıldı.
KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen Genel Merkez Yönetimi de “İşsizliğe, yoksulluğa, saldırılara karşı 1 Mayıs’ta alanlara” çağrısı yaptı. Emek ve emekçi karşıtı gelişmelere dikkat çekilen açıklamada, 2009 yılı 1 Mayıs’ının her zamankinden daha önemli olduğunun altı çizilerek, “sermayenin saldırılarına karşı ülkenin dört bir yanında dayanışma ve mücadelenin yükseltilmesi” istendi.
Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Genel Başkanı Yusuf Engin ve Kamu-Sen Genel Merkez Yönetimi, yaptıkları yazılı açıklamalarda “çalışanların ‘1 Mayıs’ gününü” kutladılar. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Makul bir sayıyla Taksim’de kutlayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...