02 Mayıs 2009 00:00

Dağkapı Meydanı’nda kutlandı

1 MayIs Diyarbakır’da Türk-İş, KESK ve DİSK tarafından ortak kutlandı. Yapılan kutlamaya DTP Milletvekili Gülten Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Paylaş

1 MayIs Diyarbakır’da Türk-İş, KESK ve DİSK tarafından ortak kutlandı. Yapılan kutlamaya DTP Milletvekili Gülten Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Ahmet Arif Parkı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde iki ayrı koldan Dağkapı Meydanı’na yüründü.
AKP aleyhine sloganların öne çıktığı kutlamada, bölgedeki yoksulluğa dikkat çekildi. Ayrıca DTP’ye yönelik operasyon da kınandı. DTP ve EMEP de kutlamaya katıldı.
DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, sigortasız, asgari ücretle bir iş bulanın kendisini şanslı hissettiğini belirterek, ülke kaynaklarının savaş uçaklarına, bombalara aktarıldığını söyledi.
Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yakup Keskin, 1 Mayıs’ın tatil olmasının verilen mücadele sonucu olduğunu kaydetti. DTP’ye yönelik operasyona da değinen Keskin, yapılan operasyonda DTP’li yöneticilerin yanı sıra sendikacıların da tutuklandığına dikkat çekti. Keskin, bugün Urfa’da yapılacak mitinge de kitlesel katılacaklarını belirti. Ayrıca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde davul zurna eşliğinde yapılan kutlamaya katılan Belediye Başkanı Osman Baydemir işçilere karanfil dağıttı.
BİTKİSEL HAYAT
1 Mayıs’a ilişkin işçiler de görüşlerini gazetemize anlattılar. Taşeron işçisi Şeyhmus Çakar, 1 Mayıs için ayrı ayrı toplandıklarını kaydetti. İşçilerin durumuna dikkat çekmek istediklerini belirten Çakır, “Biz buna bitkisel hayat diyoruz. Asgari ücretle bir aile nasıl geçinsin, ancak tek bir kişi zar zor geçinir.
Bundan sonra haklarımızı alabilmek için her mücadeleyi gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs tüm işçilere kutlu olsun” dedi. Harun Üzümle de iktidar partisine seslenerek, “Savaşa, ranta giden para emekçiye gitmeli. Asgari ücret emekçilerinin hali perişan. her şeye para buluyorlar işçiye gelince yok” dedi. (DiyarbakırEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MERSİN’DEN SİVAS’A, EDİRNE’DEN SİNOP’A...

SONRAKİ HABER

MALATYA’DA COŞKULU 1 MAYIS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...