02 Mayıs 2009 00:00

İstatistikler Beşiktaş diyor

Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak derbi maç öncesinde istatistikler, ev sahibi Beşiktaş’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye oranla galibiyete daha yakın olduğuna işaret ediyor .

Paylaş

Süper Lig’de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak derbi maç öncesinde istatistikler, ev sahibi Beşiktaş’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’ye oranla galibiyete daha yakın olduğuna işaret ediyor .
Derbi maça ev sahibi takım sıfatıyla çıkacak olan şampiyonluk yarışının iddialı ekiplerinden Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı’ndaki lig maçlarında başarılı bir performans sergilerken, son haftalardaki puan kayıplarıyla zirve yarışının uzağına düşen konuk Fenerbahçe’nin ise deplasmanlardaki grafiği hiç de iyi değil.
Kendi evinde bu sezon 15 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi sonrası 36 puan topladı. BJK İnönü Stadı’nda 26 gol atıp, 9 gol yiyen Beşiktaş, Ankaraspor’a 3-1 yenildi, Sivasspor (1-1), Trabzonspor (1-1) ve Bursaspor ile (0-0) berabere kaldı.
İç saha puan cetvelinde 39 puanlı Sivasspor’un ardından 2. sırada yer alan Beşiktaş, kendi evindeki 15 maçın sadece sonuncusunda (Bursaspor) fileleri havalandıramazken, 9 maçta ise kalesini gole kapattı.
Beşiktaş’ta, İnönü’deki 26 golü 13 ayrı futbolcu paylaşırken, 5 gol atan Nobre, en golcü isim olarak ön plana çıktı.
F.BAHÇE DIŞ SAHADA BAŞARISIZ
Derbi maçta rakip sahada mücadele edecek Fenerbahçe ise bu sezon özellikle deplasman maçlarındaki başarısız performansıyla dikkati çekiyor.
Süper Lig’de bu sezon deplasmanda 14 lig maçı oynayan sarı-lacivertliler sadece 4 kez galip gelirken, 7 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı. Rakip sahalarda toplam 13 gol atıp, 16 gol yiyen Fenerbahçe, 15 puan toplayabilirken, dış saha puan cetvelinde ancak 12. sırada kendisine yer bulabildi.
Son 3 deplasman maçında galip gelemeyen Fenerbahçe, 14 rakip saha maçının sadece 4’ünü gol yemeden tamamlayabilirken, 6 maçta ise gol yollarında suskun kaldı.
SON 10 MAÇ
İki takım arasında son yıllarda BJK İnönü Stadı’nda oynanan maçlarda ise Fenerbahçe’nin galibiyet açısından üstünlüğü bulunuyor.
Ezeli rakipler arasında İnönü Stadı’nda yapılan son 10 lig maçında Fenerbahçe 6, Beşiktaş 4 galibiyet aldı. İnönü’de son 3 lig maçını da kazanan Fenerbahçe, bu statta oynanan son 10 lig maçında ise toplam 16 gol atıp, 14 gol yedi.
İki takım arasında BJK İnönü Stadı’ndaki son 10 lig maçı da berabere sonuçlanmazken, Beşiktaş ile Fenerbahçe, birbirlerine sadece 2’şer maçta gol atamadı.
DOLMABAHÇE
BİLANÇOSU
Beşiktaş ile Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı’nda bugüne dek 161 karşılaşma oynadı. Resmi ve özel bu 161 maçın 57’sinde Fenerbahçe sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 54 galibiyet elde etti. BJK İnönü Stadı’ndaki 50 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
İki ekibin Dolmabahçe’deki son randevusunu Fenerbahçe, geçen sezonki lig maçını 2-1 kazanmıştı. Öte yandan, iki takım arasında BJK İnönü Stadı’nda yapılan 70 lig maçında ise iki ekip de 24’er galibiyet alırken, 22 maç da berabere bitti. Dolmabahçe’deki lig maçlarında siyah-beyazlılar 68, sarı-lacivertliler ise 66 gol attı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gazete dağıtımcısınakarakol önünde saldırı

SONRAKİ HABER

hayvan hastalıkları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...