03 Mayıs 2009 00:00

Bunları kim öldürdü?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Mezunu Erkan Karakaya isimli genç öğretmen işsizlikten dolayı girdiği bunalım sonucu canına kıydı.

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Mezunu Erkan Karakaya isimli genç öğretmen işsizlikten dolayı girdiği bunalım sonucu canına kıydı. 1 Mayıs günü toprağa verilen genç öğretmen için Menemen’in Asarlık Mahallesi’nde ailesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Hayli üzgün olan Erkan Öğretmenin ailesi ve arkadaşları olan biteni anlamakta zorlanıyor. “Türkiye’nin en iyi üniversitesini bitirmiş bir insan işsiz kalıyor, bu nasıl olur? İşsiz kalmayı gururuna yediremedi kardeşim” diyen ağabey Adem Karakaya, kardeşinin atamasının yapılmadığını, birkaç ay sonra tekrar sınava girecekken sıkıntıya dayanamadığını söylüyor.
ANNESİ VE ABLALARI OKUTMUŞTU
Ağabeyi testi ocağında çalışan, 8 çocuklu emekçi bir ailenin çocuğu olan Erkan Öğretmen ablaları ve annesinin emekleriyle okulu okumuş. Ağabey Adem Karakaya “ODTܒyü bitirince kesinlikle işsiz kalmaz sanıyordu herkes, biz de öyle sanıyorduk. Ablaları ve annem çalışarak, bin bir zahmetle okuttu. Erkan da her fırsatta ‘Size ben bakacağım, sizi çok iyi yaşatacağım’ derdi. Ama okul bitti, iş bulamadı, annesine ablalarına karşı mahcubiyet yaşadı galiba. Dayanamadı işsiz kalmaya. Ablaları çok zor şartlarda okuttu, Erkan da iş bulamamayı yediremedi kendine. Böyle olmamalıydı” dedi.
EFTEN PÜFTEN SEBEPLER
Kardeşinin ve arkadaşlarının “Uyumlu, mütevazı, kendi halinde, hiçbir kötü huyu olmayan” diyerek tanımladığı Erkan Öğretmenin intihar etmesine arkadaşları da bir anlam veremiyor. Yılmaz Biral Erkan’ın arkadaşı olduğunu söyleyerek “Kolay kolay yetişecek bir insan değildi. Böyle zor şartlarda yetişen böyle iyi insanları böyle eften püften sebeplerle yitirmek anlaşılır bir şey değil” diyor.
Ağabey Adem Karakaya ise kriz olduğuna inanmıyorum diyerek “Sadece kriz var diyerek işçi çıkarmak, vergiden kaçmak, destek almak için bahane olmuş işverenler için. Sigorta primlerinden kaçıyorlar, işçinin tazminatından kaçıyorlar, daha çok çalıştırıyorlar. Bunun için işçi çıkarıyorlar ve bunun için işsizlik var” diyor.
Erkan Öğretmenin diğer arkadaşı Oktay Özpolat ise “Ben kaynakçıyım. Evim kira, 6 aydır işsizim. Ev sahibim artık evi boşalt diyor. Yok! İnsanlar ne yapsın? Başbakan kendine uçak almış. Devletin bir uçağı eksik sanki. O kadar parayı uçağa veriyor” diyor.

KREDİ BORCU ÖLDÜRDÜ
Zonguldak’ta bir kişi, intihar ederek yaşamına son verdi. Alınan bilgiye göre İnağzı mahallesi Mert sokakta oturan 2 çocuk babası Osman B., evin banyosunda kendisini kabloyla asmış vaziyette bulundu. İddialara göre kredi kartı borcu bulunan Osman B., dün gece bunalıma girerek evin banyosunda kendisini kablo ile astı. Olay yeri inceleme ekiplerinin evde yaptığı incelemenin ardından Osman B.’nin cesedi, otopsi için hastaneye kaldırıldı.

YAŞLI KADIN AĞAÇTA ASILI BULUNDU
Kocaeli’de 75 yaşındaki kadın, bir ağaçta asılı bulundu. İntihar ettiği sanılan kadının dört yıl önce kocasını kaybettiği ve yalnız yaşadığı öğrenildi.
Kandıra Hacımazlı Köyü Gençali mahallesinde çiftçilikle geçimini sağlayan Ahmet Akçay’ın eşi Ayşe Akçay(75), evinin bahçesindeki bir meyve ağacında asılı şekilde bulundu. Olayı gören komşuları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ilçe jandarma ekipleri intihar hakkında soruşturma başlattı. Kandıra Cumhuriyet Savcılığı’nın incelemesinden sonra Ayşe Akçay’ın cesedi Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yaşlı kadının asılı bulunduğu ağacın bir buçuk metre boyunda olması nedeniyle ölümünü şüpheli bulan savcılık, otopsi için cesedi Kocaeli Adli Tıp’a gönderdi. Yapılan otopsinin ardından kesin ölüm nedeni belli olacak. (KOCAELİ)

Evine haciz gelince intihar etti
EKONOMİK kriz nedeniyle zor günler geçiren SSK emeklisi borçları yüzünden evi haczedilince intihar etti. Oğlunun borçları nedeniyle evine haciz gelen 66 Yaşındaki SSK emeklisi Mümin Hacıömeroğllulları bunalıma girerek kendisini evinin balkonunu astı. Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde SSK emeklisi, tekstil işiyle uğraşan oğlunun borcundan dolayı evine haciz gelince intihar etti. Hacıömeroğulları evinin balkonuna kendisini çamaşır ipiyle astı.
Başaran Mahallesi Er Sokak’ta, 4 katlı evinin 2. katında 66 yaşındaki Mümin Hacıömeroğulları’nın balkondan aşağıya sarkan cesedini gören çevre sakinleri ailesine ve polise haber verdi. Üniversitede öğrenim gören bir kızı ve tekstilcilik yapan bir oğlu bulunan Hacıömeroğulları’nın, oğlu Güneş Hacıoğulları’nın borçları nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği öğrenildi. Dört katlı evini borç nedeniyle ipotek altına aldıran Hacıömerloğulları’nın geçirdiği bunalım sonucu çamaşır ipiyle intihar ettiği belirtildi. Polise ifade everen Mümin Hacıömeroğlluarı’nın eşi Nebibe Hacıömeroğulları, oğlunun borçları nedeniyle evlerine haciz geldiğini söyledi. İntihar eden Mümin Hacıömeroğulları’nın son günlerde sıkıntılı günler geçirdiği bildirildi. (BURSA)
Turan Kara
ÖNCEKİ HABER

Urfa’da 1 Mayıs coşkusu

SONRAKİ HABER

Amatör tiyatrocuların Antalya’daki şenliğinden geliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...