03 Mayıs 2009 00:00

Urfa’da 1 Mayıs coşkusu

Önceki gün bölge illerinde yapılan 1 Mayıs kutlaması dün de Şanlıurfa’da sürdü. 1 Mayıs için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni kapsayan bölgesel miting Şanlıurfa yapıldı.

Paylaş

Önceki gün bölge illerinde yapılan 1 Mayıs kutlaması dün de Şanlıurfa’da sürdü. 1 Mayıs için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni kapsayan bölgesel miting Şanlıurfa yapıldı. On binlerce işçi ve emekçi kendi taleplerini bir kez daha haykırdı. KESK ve DİSK’in birlikte düzenlediği miting için çevre illerden de kamu emekçileri ve işçiler de katıldı. Topçu Meydanı’nda yapılacak bölgesel miting için Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt, Bingöl, Adıyaman ve Gaziantep’te bulunan KESK ve DİSK’e bağlı sendika üyeleri, sabahın erken saatlerinde belirlenen noktalarda otobüslere binerek Şanlıurfa’ya hareket etti. Diyarbakır ve Batman’da katılım kitlesel oldu.
AKP’YE TEPKİ
Şanlıurfa Otogarı yanındaki meydanda saat 13.00’de toplanmaya başlayan emekçiler ve işçiler miting alanın olan Topçu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 2 kilometrelik yolu taleplerini içeren sloganlar atarak yüründü.
Yapılan mitinge DTP Eş Başkanı Emine Ayna ile DTP Milletvekilleri ile SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, BES Merkez Yöneticisi Döndü Kaka, EMEP GYK üyesi İlhan İlbay katıldı. Yedi ayrı dile yazılan “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı arkasından yüründü. Yürüyüş boyunca AKP aleyhine sloganlar atıldı. DTP’ye yönelik operasyonda protesto edildi. Kürt sorunun demokratik çözümüne dair, “Barışa şans çift tarafları ateşkes” sloganı sık sık atıldı. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs miting alanına yürüyüşü devam ediyordu. (ŞanlıurfaEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs kutlamaları her yerde yapıldı

SONRAKİ HABER

Bunları kim öldürdü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...