03 Mayıs 2009 00:00

Diplomalar satışta!

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde Eğitim Sen Temsilciliği’ne girenler duvarda bulunan “Sahibinden satılık kullanılmamış diploma” ilanıyla karşılaşıyor.

Paylaş

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde Eğitim Sen Temsilciliği’ne girenler duvarda bulunan “Sahibinden satılık kullanılmamış diploma” ilanıyla karşılaşıyor. Bu ilanın nedeni ise yıllarca verilen emeğin ardından alınan diplomaların ‘işe yanamaması.’ Yıllardır atama bekleyen iki öğretmen adayı, bekledikleri görev gelmeyince çareyi diplomalarını satışa çıkararak sorunlarına dikkat çekmekte buldu. Diplomalarına şu ana kadar alıcı çıkmayan öğretmen adayları, atamalarının yapılmaması halinde diplomalarını yakmaya kararlı.
2 ÜNİVERSİTE
BİTİRDİ AMA…
33 yaşındaki Kamber Şile, Erciyes Üniversitesi Fizik Öğretmenliği’ni bitirdikten sonra Fırat Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. 2002 yılında mezun olan Şile’nin aradan geçen 7 yıla rağmen ataması yapılmadı. 7 yıldır ücretli öğretmen olarak hayatını sürdüren Şile, kendi alanında 200 bin kadronun bulunduğunu ancak 12 bin öğretmenin boşta dolaştığını söylüyor. “2 üniversite bitirdim ve boştayım” diyen Şile, üniversite okuyan milyonlarca gencin olduğunu ve bununda işsizler kervanını her yıl yüz binlerce kişinin katılması anlamına geldiğini ifade ediyor. Şile son olarak “Ben diplomamı satılığa çıkardım ve bizi bu hale sokanlar utansın” diyor.
SATAMAZSAM
YAKACAĞIM
Diplomasını satan bir diğer öğretmen 28 yaşındaki Mehmet Sarı ise Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği’nden mezun olmuş. Diplomasının artık işe yaramadığını düşünen Sarı, atamasının yapılmaması halinde eylemini farklı bir noktaya taşıyacağını belirterek, “Eğer atamam yapılmazsa, diplomamı herkesin içinde yakacağım” diyerek tepkisini dile getiriyor. (Ağrı/DİHA)
Oktay Candemir
ÖNCEKİ HABER

Krizin faturasına karşı mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

1 Mayıs kutlamaları her yerde yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa