03 Mayıs 2009 00:00

İşçi kentinde tüm engellere rağmen!

EMEP Çorlu İlçe Örgütü’nün düzenlediği 1 Mayıs mitingine polisin bütün engelleme girişimlerine rağmen 300 emekçi katıldı.

Paylaş

EMEP Çorlu İlçe Örgütü’nün düzenlediği 1 Mayıs mitingine polisin bütün engelleme girişimlerine rağmen 300 emekçi katıldı. Mitinge tencere ve tavalarıyla ve “Kadınız anayız işçilerden yanayız” pankartı ile katılan kadınlar damgasını vurdu. Çeşme durağında toplanan kadınlar, “Babalar işsiz çocuklar aç”, “Tencerede taş mı kaynatacağız” dövizleri ile miting alanına yürüdüler. Kısa süre önce ücretlerini alamadıkları için işten ayrılan Şahsoy Metal işçileri ‘Kölece Çalıştık Ücretlerimizi Alamadık’ pankartı ile katıldılar.
Mitingde işçilere seslenen Emek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Tuncay Sağıroğlu, işçilerin birleşmesini engellemek isteyen iktidarı ve yerel yönetimleri kınadı. “Krizin etkisini en çok hisseden bölgelerden olan Çorlu’da 400 fabrikada çalışan 80 bin işçinin 20 bini işten atılmıştır. Bugün işçileri kaderine terk eden hükümet patronları kurtarmak için 54 milyar dolar harcamıştır. Krize karşı önlemleri aldık diyen hükümete, Başbakan’a soruyorum kimin için önlem aldın?” diyen Sağıroğlu, milyonlarca işçinin açlıkla yüz yüze olduğunu kaydetti. (ÇORLU)
ÖNCEKİ HABER

KESK Şubeler Platformu: 1 Mayıs’ı buruk kutladık

SONRAKİ HABER

ÇORUM’DA RAVELLİ DAMGASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa