03 Mayıs 2009 00:00

Antalya’da iki ayrı kutlama

ANTALYA da yaklaşık 8 bin işçi ve emekçi kriz ve kapitalizme karşı iş, aş, barış talepleriyle 1 Mayıs alanını doldurdu.

Paylaş

ANTALYA da yaklaşık 8 bin işçi ve emekçi kriz ve kapitalizme karşı iş, aş, barış talepleriyle 1 Mayıs alanını doldurdu.
1 Mayıs çalışmalarının günler öncesinden başlandığı Antalya’da 1 Mayıs tertip komitesi eski senelere oranla daha merkezi bir kutlama yeri talep etmişti. Ancak valiliğin ve emniyetin yasakçı tutumundan kaynaklı önceki senelerde kullanılan güzergah bu senede kullanıldı.
2009 1 Mayısı Antalya’da 2 farklı kutlamayla karşılandı. Önce tertip komitesinden ayrılan Türk-İş’in çağrıcısı olduğu bir 1 Mayıs kutlaması vardı. ADD, Eğitim-İş, Antalya Tabip Odası, İşçi Partisi gibi ulusalcı kanattan yaklaşık 1000 kişinin katıldığı miting sabah saat 11.00’de başladı. 2 saat süren mitinge Eğitim-İş Konya, Burdur gibi şubelerde destek verdi.
KESK, DİSK, TMMOB, SMMMO, siyasi parti ve derneklerin katıldığı 1 Mayıs ise önceki senelere oranla canlı geçti. Saat 14.00’te başlayan yürüyüş kitlenin kalabalık olmasından dolayı ancak 16.00’da alana ulaşabildi.
Atılan sloganlarda ve taşınan dövizlerde AKP karşıtı ve uygulanan politikalara tepkileri barındırıyordu.
EMEP, DTP, Sosyalist Parti’nin yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği pankartıyla başlattıkları yürüyüş toplanma yerine ulaştığında ilgi ve alkış ile karşılandı.
KESK’e bağlı Eğitim Sen ve DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş’in kitleselliği alanda dikkat çekiciydi.
Konuşmalardan sonra sahneye çıkan sanatçı Ali Asker söylediği türküler ve marşlarla kitleyi coşturdu. Son olarak sahneye çıkan Nobel Türkü Grubu eşliğinde çekilen halaylarla miting son buldu. (ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

BURSA’DA KİTLESEL 1 MAYIS MİTİNGİ

SONRAKİ HABER

Her zamankinden kalabalık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...