04 Mayıs 2009 00:00

Kent AŞ işçisinin direnişi kararlılıkla devam ediyor

KARŞIYAKA Belediyesi’nin Kent AŞ’de çalışan 300 işçinin işine son vermesiyle başlayan direniş 5. günü geride bıraktı.

Paylaş

KARŞIYAKA Belediyesi’nin Kent AŞ’de çalışan 300 işçinin işine son vermesiyle başlayan direniş 5. günü geride bıraktı.
İşyerini terk etmeyen işçiler dün Karşıyaka halkını bilgilendirmek amacıyla hazırladıkları bildirileri Karşıyaka Çok Katlı Pazar Yeri’nde ve Karşıyaka Çarşısı’nda dağıttı.
“İşten çıkarılan 300 Kent AŞ işçisinin haykırışı” başlıklı bildiride işçiler 29 Mart Yerel Seçimlerinden önce Karşıyaka ve Bayraklı Belediye başkanlarının kendilerini mağdur etmeyeceklerine dair söz verdiklerini, ancak seçim sonrasında aralarındaki husumetten dolayı 300 işçinin işten atıldığını anlattılar. “Çocuklarımıza götürdüğümüz ekmeği ve işimizi geri istiyoruz” diyen işçiler Karşıyaka halkından destek istediler.
DİSK Genel Sekreteri Kani Beko da direnişçi işçilerin bulunduğu şantiyeye gelerek eylemi onlarla birlikte sürdüreceğini açıkladı. Hukuksal ve fiili mücadelelerinin devam edeceğini belirten Beko, eylem sonuçlanıncaya kadar Şube Başkanı Mehmet Çınar’la birlikte, şantiyede işçilerin yanında olacaklarını dile getirdi. Beko, “İşçiyi işten atmak bir sosyal cinayettir, Karşıyaka ve Bayraklı Belediye Başkanlarını sağduyuya davet ediyorum” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Sorunlar da çözüm de ortak

SONRAKİ HABER

Salim Uslu’dan ilginç iddia: Taksim tabusunu biz yıktık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...