5 Mayıs 2009 00:00

Gençler önce yazdılar şimdi oynuyorlar


“VE Diğer Şeyler Topluluğu”nun “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında düzenlediği liseli gençlere yönelik oyun yazarlığı atölyesinde yazılan kısa oyunlar sergileniyor. Oyunlar 16 Mayıs saat 15:00’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) Ümraniye Sahnesi’nde, İBBŞT’nin düzenlediği “25. Genç Günler”de seyirciyle buluşuyor
Söz konusu atölye; her gün televizyonda aynı şeyleri izlemekten sıkılan, sınav kaygısından bunalan, hayatına bir değişiklik getirmek isteyen, deneyimlerini ve güncel meselelere karşı tepkilerini dillendirmek isteyen liseli gençleri yazmaya teşvik ediyor. Liseli genç yazarları, yazdıkları metinleri sahnede izleme imkanını da bulacağı heyecanlı günler bekliyor.
Oyun yazarı, dramaturg ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden akademisyenlerin, lise öğrencileriyle, oyun yazımı üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları atölye çalışmalarında yazılacak oyunların ana temasını, gençlerin yaşadıkları sorunlar ve edindikleri deneyimler oluşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et