05 Mayıs 2009 00:00

Kara Katür Yazılar

Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’a damgasını vuran cümle “orantısız güç” idi! Bu yıl yerini “makul sayı”ya bıraktı! Her ikisini birleştirip yeni bir cümle kuracak olursak önümüzde ki yılın cümlesini de çıkartmış oluruz:

Paylaş

Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’a damgasını vuran cümle “orantısız güç” idi! Bu yıl yerini “makul sayı”ya bıraktı! Her ikisini birleştirip yeni bir cümle kuracak olursak önümüzde ki yılın cümlesini de çıkartmış oluruz:
- Makul sayıda orantısız güç!
Bu ne mi demek? Hiçbir şey! Tıpkı “makul sayı”nın hiçbir şey demek olmadığı gibi:
- Sayın Müdürüm, hiç de makul olmayan sayıda, hiç de makul olmayan bir güç, hiç de makul olmayan isteklerde bulunarak, hiç de makul görmediğimiz alana yani, Taksim Meydanına çıkmak istiyor!
- Bir dakika bekleyin sayın makul! Eee pardon sayın amir! sayın valiye telefon edip durumu size bildireyim!
- Emredersiniz sayın müdürüm!
- Alooo sayın valim! Şimdi aldığım telefona göre, hiç de makul olmayan bir grup, hiç de makul olmayan isteklerde bulunarak, siz ve bence de makul olmayan bir alana yani Taksim Meydanına girmek istiyorlarmış! Ne dersiniz?
- Sayın müdür! Şu anda telefonun diğer ucunda NTV’den bir muhabir arkadaş var! Benimle röportaj yapıyor. Sizin söyledikleriniz çok makul ama buna cevap vermem için bana makul bir süre tanıyıp benim de bu konuyu makul bir biçimde başkalarına danışmam gerekiyor! İsterseniz şimdi siz telefonun kapatın ve benim aramamı bekleyin. Ben röportaj bittikten sonra İç İşleri Bakanını bir arayıp durumu bildireyim ve ona göre de sizi bilgilendireyim! Bir yere ayrılmayın ve beni bekleyin! Döncem size!
- Emredersiniz sayın valim!
- Alooo sayın bakanım, ben Güler! Hayır efendim Vali Güler! Evet evet Taksim ağlar! Şimdi aldığım telefona göre makul sayıda bir işçi gurubu hiç de makul olmayan sebepler göstererek, makul olmayan yollardan, geçmişte de makul olmadığı ispatlanmış bir alana yani Taksim Meydanına girmek istemişler! Bizim Cerrah her zamanki gibi karşı çıkmış! Sadece karşı çıkmakla da kalmamış bir iki tanesini de yere indirmiş! Makul bir zamanda makul bir sebep göstererek bizi bilgilendirirseniz Güler-Cerrah ikilisi olarak bizi çok memnun edersiniz! Hayır efendim Lorel-Hardy değil Güler-Cerrah ikilisi!
- Sayın Güler! Makul sayıda makul bir gurup dediniz değil mi? Tamam anladım! Makuldür! Siz beni az biraz bekleyin, ben sayın başbakan ile durumu bir görüşeyim! Bakalım o ne diyecek!
- Emredersiniz sayın bakanım!
- Alooo sayın başbakanım! Hürmetler efendim!
- Makuldür makuldür!
- Efendim telefondan şimdi aldığım...
- Makuldür dedik ya kardeşim ne üstünü başını yırtıyorsun!
- Ama sayın başbakanım henüz durumu size anlatmadım ki!
- Yahu sayın bakan makuldür dedik ya daha ne zorluyorsun! Bu ülkede telefon görüşmeleri dinlenmiyor mu? Dinleniyor! E, dinledik işte, durumu da bir güzel öğrendik! Ara Sayın Cerrah’ı makul sayıda işçiyi Taksim Meydanına alsın! Diğer makul olmayanları da bildiği gibi yapsın! Ne de olsa zaman içerisinde kavradı bu işi! Siz bir daha beni aramayın. Ne de olsa ben sizi dinliyorum! Haydi sen kapat fazla yazmasın!
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

amerika

SONRAKİ HABER

Efes Pilsen son haftaya da zirvede girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...