06 Mayıs 2009 00:00

Gates Taliban turunda

PAKİSTAN’da Taliban’ın güçlenerek ilerlemesi ABD’nin bölgeye yoğunlaşmasını getirdi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, soruna çözüm bulmak için bölgeyi ziyarete çıktı.

Paylaş

PAKİSTAN’da Taliban’ın güçlenerek ilerlemesi ABD’nin bölgeye yoğunlaşmasını getirdi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, soruna çözüm bulmak için bölgeyi ziyarete çıktı. Gates, önce Mısır’a gitti, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir araya geldi. Gates, gazetecilerin bir sorusu üzerine, İran ile ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda “büyük bir pazarlığını” bulunmadığını belirtti. Gates, Taliban’ın başkent İslamabad’a ilerlediği Pakistan’daki durumun düzelmesi konusunda Suudi Arabistan’ın yardımına güvendiğini belirtti, Suudilerin tüm bölgede çok büyük nüfuzu olduğunu vurguladı. Gates, daha sonra Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geçti.
Öte yandan, Pakistan’ın Svat Vadisi’ndeki en üst düzey hükümet yetkilisi olan Huşal Han, Taliban ile yapılan barış anlaşmasının bozulmak üzere olması nedeniyle bölgedeki sivillerin, Taliban’ın hakimiyetindeki Svat Vadisi’nin kuzeybatı kesiminden ayrılmalarını istedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Alman ikilemi

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa