06 Mayıs 2009 00:00

kabine değişikliği afiyeti

Nasreddin Hoca’nın bir hikayesi vardır. Bilenler bilir. Bilene de bilmeyene de anlatmak bize düşer:

Paylaş

Nasreddin Hoca’nın bir hikayesi vardır. Bilenler bilir. Bilene de bilmeyene de anlatmak bize düşer:
Hoca eşeğinin semerine bir karpuz yüklemiş, kışlık odun toplamak için dağın yolunu tutmuş. Yolun yarısında eşeğin ayağı tökezlemiş “pat” demiş karpuz yere düşüp parçalanmış. Hocanın harareti pek yokmuş. Karpuzun göbeğini yiyip, geriye kalanın üstüne de çişini yapıp yoluna devam etmiş. Bütün gün odun toplayıp eşeğine tepeleme yük yapan hocayı dönüşte iyice bir hararet bastırmış. Yol boyu bir pınar da bulamadığından, susuzluktan yanmış tutuşmuş.
Mecali tam tükenmek üzereyken, eşekten düşen karpuzun yanına varmış ve durup düşünmeye başlamış Hoca. “Karpuzun şurasına çiş yapmamıştım” demiş ve eline aldığı karpuz parçasından bir ısırık dişleyip kendinden geçercesine çiğnemeden yutmuş. Peşine bir ısırık, bir ısırık daha...
Karpuz parçası bitmiş. Hoca, gözünü diğer parçalara dikmiş. “Karpuzun şurasına da çiş yapmamıştım” demiş ve eğilip bir parça daha alıp, anında silip süpürmüş. Hoca hararetini yine de gideremeyince, “Şurasına da çiş yapmamıştım, burasına da yapmamıştım...” demiş ve en nihayetinde yerde karpuz namına bir şey bırakmamış.
Başbaganın son kabine değişikliği epey hararetli geçti. Yerel seçimlerden bu yana partisi içinde parçalı halli durumlar olduğu iyice aşikar olmasına rağmen, hiçbir şey olmamış gibi davranan Başbagan, eskilerin tabiriyle “Tam da Hıdrellez günü afiyetini yaptı.”
Kimler yenmemişti ki bu Hıdrellez gününde! Kalbi “küt küt” Türkiye sevgisiyle atan yedi sülalesine hatırı sayılır bir gelecek hazırlayan maliyeden sorumlu Kemal, İstanbul Boğazı’nı çift pervane yaparak on kulaçta geçen beş kenar üçgen vücutlu Kürşat, eğitimsizliğin bütün şıkkı Hüseyin, enerji santrallerinin ana şalteri Hilmi, cümle aleme “adaletin bu mu dünya?” dedirten Mehmet Ali, iki cami arasında kalıp da beynamaz olma cihetindekileri ofsaide düşüren Said, dört yamalı bohça hükümetinden beri forsundan geçilmeyen bilmem kaçıncı Murat ve “ekonomi tıkırındanın mucidi” Ekren, “ham hum” olup gittiler.
Şimdi önümüz yaz. Turfandakileri saymazsak bile, karpuzu bol bir mevsim!
Fahri Bozbaş
ÖNCEKİ HABER

Sivasspor’a çelmeler Anadolu’dan

SONRAKİ HABER

MOR GABRİEL VE TUR ABDİN - 3 -

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...