06 Mayıs 2009 00:00

İşte basın özgürlüğü!

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde Atılım gazetesine İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla önce satış ve dağıtım yasağı getirildi, ardından gazetenin 1 ay süreyle durdurulmasına karar verildi.

Paylaş

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde Atılım gazetesine İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla önce satış ve dağıtım yasağı getirildi, ardından gazetenin 1 ay süreyle durdurulmasına karar verildi.1 Mayıs’ta yayınlanan haberleri nedeniyle durdurulan gazetenin çalışanları Taksim, Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.
‘Sosyalist basın susturulamaz’ sloganları eşliğinde açıklamayı okuyan gazetenin muhabirlerinden Kadir Aktaş “ Gazetemiz ‘Taksim Zafer’ manşetiyle çıkan haber nedeniyle durdurulmuştur. Fakat Taksim, işçilerin, emekçilerin, ilericilerin direnişiyle kazanılmıştır. Bu gerçeği ne sansürler ne de çarpıtmalar değiştirmeyecektir” dedi. Gazetenin kapatılma gerekçelerinden birinin de Bostancı’da öldürülen Orhan Yılmazkaya’yla ilgili haberin olduğunu söyleyen Aktaş, “Diğer birçok kanalda canlı yayında yayınlandı. Yer almaya da devam ediyor. Anlaşılan o ki 23 gazetecinin ve yazarın tutuklu olduğu ülkemizde, basın özgürlüğü yalnızca yandaş medyalar için” dedi.
Daha öncede defalarca gazetenin kapatıldığına dikkat çeken Aktaş, hiçbir sansürün, hiçbir engelin Atılım’ın gerçekleri sayfalarına taşımalarına engel olamayacağını söyledi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Duygu Söylemez
ÖNCEKİ HABER

Denizleri anarken

SONRAKİ HABER

DOKUZ ONBEŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...