07 Mayıs 2009 00:00

Okullarına sahip çıkıyorlar

İZMİR’in en eski liselerinden olan Buca Lisesi’nin fen lisesine dönüştürülerek, başka binaya taşınmasına öğrenciler ve veliler karşı çıkıyor.

Paylaş

İZMİR’in en eski liselerinden olan Buca Lisesi’nin fen lisesine dönüştürülerek, başka binaya taşınmasına öğrenciler ve veliler karşı çıkıyor.
Öğrenciler ve velilerin ağırlıkta olduğu yaklaşık 500 kişinin katılımıyla Buca Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Eğitim Sen 5 No’lu şube yönetiminden Turhan Aygün okudu. Fen lisesinin açılışına karşı olmadıklarını belirten Aygün, ancak yıllardır Buca’ya hizmet eden ve pek çok önemli ünlü ismin yetişmesine basamak olan Buca Lisesi’nin kapatılarak yerine fen lisesi açılmasına karşı çıktıklarını söyledi. Aygün” Fen lisesinin uygun başka bir binada ayrı bir kurum olarak faaliyet vermesini, Buca Lisesi’nin ise yıllardır eğitim verdiği aynı binada eğitim faaliyetine devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. Açıklamanın arkasından topluluk Buca heykele kadar alkış ve sloganlarla yürüdüler.
2008 yılının yaz aylarında Buca’nın değişik yerlerine asılan pankartlarla Buca’ya fen lisesinin açılacağı duyurulmuş, öğrenciler ve ilçe halkı da ilçelerinin fen lisesine kavuşacağını düşünerek sevinmişlerdi. Ancak ilerleyen günlerde fen lisesinin Buca Lisesi’nin binasında açılacağı ortaya çıkmıştı. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASINDA BİREYSEL EMEKLİLİK DAVETİ

SONRAKİ HABER

Mahkemeden siyanürcü şirkete ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...