07 Mayıs 2009 00:00

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASINDA BİREYSEL EMEKLİLİK DAVETİ

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası’nda kendi çalışanlarına bireysel emeklilik pazarlıyor.

Paylaş

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Haftası’nda kendi çalışanlarına bireysel emeklilik pazarlıyor. SKG çalışanlarını, 6 Mayıs 2009 tarihinde kendi kurumsal ıntra sisteminden attığı maillerle bireysel emekliliğe davet etti.
BES etiketi ile açılan maillerin, sendika ile ilgisi olup olmadığını öğrenmek için BES’i arayan kamu emekçileri, maillerin Vakıf Emeklilik’in kurum personeline özel avantajlı bireysel emeklilik planı olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Yüzde 15 Emekli Sandığı keseneği ile dolaylı dolaysız çok sayıda vergi ödeyen ve emeklilik yaşları 65’e çıkarılan kamu emekçileri “Maaşımızdan daha ne kadar sağlık ve sosyal güvenliğe pay ayırmamız isteniyor?” diyerek SGK’ya tepki gösterdiler. “SGK Başkanlığının personel maaş anlaşmalarını yaptığı Vakıflar Bankası ve Vakıf Emeklilikle özel bir ilişkisi mi var?” diyen soran kamu emekçileri, SGK’nın sağlayamadığı ya da sağlamak istemediği hizmeti, bireysel emeklilik sisteminin sağlayabileceğine inanmadıklarını dile getirdiler. SGK çalışanları, “Bizim 100 liraya pazarlanan bireysel emeklilik planlarına, katılım payı alınan sağlık hizmetine, mezarda emeklilik yasalarına, sosyal güvenlik kesintisi yapılmayan ek ücretlere ihtiyacımız yok. Herkese ücretsiz sağlık, sosyal güvenlik ve nitelikli kamu hizmeti için mücadele etmeye, örgütlenmeye ihtiyacımız var”. dediler. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

BEDAVA YEMEK İZDİHAMI

SONRAKİ HABER

Okullarına sahip çıkıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa