07 Mayıs 2009 00:00

Ceyhan’da süt sığırcılığı tesisi

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde bölgenin en büyük modern süt sığırcılığı tesisi yapılıyor.

Paylaş

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde bölgenin en büyük modern süt sığırcılığı tesisi yapılıyor.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan Çukurova Tarım İşletmeleri (TİGEM) Müdürü Kasım Vural, bölgenin en büyük modern süt sığırcılığı tesisinin bitme aşamasına geldiğini söyledi. Vural, 600’ü büyükbaş olmak üzere 1500 hayvanın yer alacağı modern süt sığırcılığı tesisinde aynı zamanda hayvan doğum evi bulunduğunu belirtti. Aynı anda 40 büyükbaş hayvanın sığabileceği 5 bin ton kapasiteli silaj kuyularının yanında, genç hayvanların dişi ve erkek ayrı ayrı ahırlarda barınacağını kaydeden Vural, hava yağışlı gitmediği takdirde 15 gün içerisinde bitecek olan tesiste, kademeli olarak günlük 15 ton süt elde edeceklerini söyledi.
Çukurova Tarım İşletmeleri (TİGEM) Müdürü Kasım Vural, 250 dönüm arazide faaliyet gösterecek tesisin temizliğinin de el değmeden otomatik aletlerle yapılacağına dikkat çekti. Vural, “Otomatik makinelerle hayvanların dışkıları büyük havuzlarda toplanacak.
Burada toplanan katı ve sıvı dışkılar ayrıştırılarak, arazilerde kullanılmak üzere gübre haline getirilecek.
Kokusu ise biyogaz tesislerinde ayrıştırılarak havagazı elde edilecek. Bu uygulama ile işletmemizin gaz ihtiyacını karşılanacağı gibi fazlası da özel sektöre satılacaktır” dedi.
Yeni doğan buzağının 3 ay kadar barınabileceği tesisin bölgenin en modern tesisi olma özelliği taşıdığını anlatan Vural, tesisin 4 milyon liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.(ADANA)
ÖNCEKİ HABER

ATO SATIŞ ELEMANI YETİŞTİRECEK

SONRAKİ HABER

Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa