07 Mayıs 2009 00:00

ATO SATIŞ ELEMANI YETİŞTİRECEK

ANKARA Ticaret Odası (ATO), nitelikli satış elemanı ihtiyacını karşılamak için 300 kişiye eğitim verecek.

Paylaş

ANKARA Ticaret Odası (ATO), nitelikli satış elemanı ihtiyacını karşılamak için 300 kişiye eğitim verecek.
ATO’dan yapılan açıklamaya göre ATO Kariyer ve Eğitim Merkezi’nde (ATOKEM) ücretsiz olarak verilecek “mağaza satış danışmanlığı” eğitimi 23 günlük sürecek.
Katılımcılara, eğitim boyunca günlük 7 avro ücret ödenecek. Ayrıca, eğitim alan gençlere Ankara’daki seçkin giyim mağazalarında staj ve iş imkanı da sağlanacak.
Eğitime katılmak isteyen lise mezunu işsiz gençler, www.atokem.org.tr ve www.yenibiris.com adresinden başvuruda bulunabilecekler. Açıklamada, eğitim programına katılmak isteyenlerin 444 0 286 danışma hattını arayarak ayrıntılı bilgi alabilecekleri de belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Ankara’da yaşayan, lise mezunu, 18-29 yaş arası ve hazır giyim sektöründe kariyer yapmak isteyen herkesin bu programdan yararlanabileceği ifade edildi.
AVM’LERDE SATIŞ ELEMANI İHTİYACI VAR
ATO Başkanı Sinan Aygün, ATOKEM’in İŞKUR Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı çerçevesinde kurulduğunu belirterek, merkezde işverenlerin aradığı nitelikli işgücünü yetiştirmeyi ve işsiz gençlere istihdam sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Ankara’da son yıllarda birbiri ardına açılan alışveriş merkezlerinde (AVM) nitelikli satış elemanı ihtiyacı doğduğunu ifade eden Aygün, “Hazır giyim ve mağazacılık sektörü Ankara’da en fazla personel istihdam eden sektör haline geldi.
Nitelikli satış danışmanlarının da hazır giyim mağazalarının iş hacmini artıracağını ve marka değerini yükselteceğini biliyoruz” dedi.
HEDEF SÜREKLİ BİR EĞİTİM MERKEZİ
Aygün, ATOKEM’de gençlere, iletişim, satış ve ürün bilgisi gibi temel konularda eğitim vereceklerini belirtti.
Aygün sözlerini şöyle tamamladı: ‘Giyim ve mağazacılık sektöründe satış danışmanı yetiştiren sürekli bir eğitim merkezi olmayı hedeflediklerini” kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Ceyhan’da süt sığırcılığı tesisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...