07 Mayıs 2009 00:00

Müziğin ‘en’leri seçildi

15. Kral Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Ayrıca, MÜYAP Müzik Endüstrisi Ödülleri de aynı akşam verildi.

Paylaş

15. Kral Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Ayrıca, MÜYAP Müzik Endüstrisi Ödülleri de aynı akşam verildi. İzleyicilerin de katıldığı Kral ödülleri’nde Şevval Sam’dan Mor ve Ötesi’ne birçok sanatçı ödüle layık görüldü.
Behzat Uygur ve Asuman Krause’nin sunduğu, Müslüm Gürses’in şarkılarıyla renk kattığı ödül gecesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. 15. Kral Müzik Ödülleri’nin sahipleri; aralarında Ahmet Selçuk İlkan, Fehmi Koru, Ahmet Hakan, Murat Meriç, Orhan Kahyaoğlu, Ali Rıza Binboğa gibi isimlerin bulunduğu 50 ismin elektronik sistemle kullandıkları oylar ve müzikseverlerin SMS’leri ile belirlendi. Jürinin verdiği oy anında ekrana yansıdı ve SMS’ler ile birleşerek kazanan sanatçılar açıklandı.
Kral TV Onur Ödülü alan Orhan Gencebay, camianın Orhan Babası olarak duyduğu gururu ifade etti ve “Heyecanımı hiç yitirmedim” dedi. Kral Müzik Ödülleri gecesinde ilk ödülü “Yılın Klibi” dalında yönetmenliğini Geoffroy Barbet Massin’in yaptığı Feridun Düzağaç’ın “Beni Bırakma” şarkısının klibi aldı. “Fantazi Arabesk Sanatçısı” dalında ise İsmail YK, ödülün sahibi oldu. “Yılın Halk Müziği Sanatçısı” ödülü’ne ise Şevval Sam değer bulundu. Sanatçı konserde olduğu için törene katılamadı.
Mor ve Ötesi ise “Yılın Grubu” dalında büyük ödülün sahibi oldu. Mor ve Ötesi grubu üyeleri “Dört vaka” ile uğraşan menajerlerine teşekkür ettiler. Harun Tekin, “Hayat ölümden daha değerli bir şey. Keşke bunda anlaşabilsek” dedi.
Genç şarkıcı Murat Dalkılıç ise “Yılın Yeni Yeteneği” ödülü’nü aldı.
“Yılın Dizi-Film Müziği” kategorisinde kıyasıya bir mücadele yaşandı ve yüzde 38 oyla “Kavak Yelleri” dizisinin müziğini yapan Pinhani ödülün sahibi oldu. Pinhani, ekip olarak ödülü aldı ve ödülü, bir kazada hayatını kaybeden grup üyeleri Tanju Duru’ya ithaf etti.
“Kral FM” ödülü’nü ise yıllar önce kaybettiğimiz sanatçı Ayla Dikmen “Anlamazdın” adlı şarkısıyla aldı.
Gecenin en çekişmeli kategorisi “Yılın Pop Sanatçısı” oldu. Ödüle yüzde 32 oyla Serdar Ortaç layık görüldü. Ortaç, ödülü aldıktan sonra sahnede “Şeytan” adlı parçasını seslendirdi.
Yılın Şarkısı ise Rafet El Roman’dan “Aşk-ı Virane” oldu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Temmuz, İstanbul’da caz ayı

SONRAKİ HABER

Hâr’ın ikinci sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...