07 Mayıs 2009 00:00

Temmuz, İstanbul’da caz ayı

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 2-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Paylaş

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 2-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Önceki gün düzenlenen basın toplantısında festivalin programı belli oldu. Yine Marcus Miller başta olmak üzere usta cazcılar ve yine sevilen isimlerin buluşmaları, dinleyicileri bekliyor.
16. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 30’un üzerinde konserle yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor. Şehrin çeşitli mekanlarına yayılacak İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nin yanı sıra The Marmara Esma Sultan, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Modern, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak.
Festivalin gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru’na bu yıl bir de Balkan müzikleriyle renklenecek olan Balkan Vapuru eklendi. 5 ve 12 Temmuz Pazar günleri müzikli Boğaz turlarıyla sürerken, “Sokak Konserleri” caz coşkusunu İstanbul sokaklarına taşımaya devam edecek.
Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin Yaşam boyu Başarı Ödülü bu yıl çağdaş müzik ve özellikle elektronik müzik alanına yaptığı çalışmalarıyla tanınan besteci-eleştirmen-yazar İlhan Mimaroğlu’na veriliyor.
İstanbul Caz Festivali, caz dünyasının en ünlü bas gitaristleri Stanley Clarke, Marcus Miller ve Victor Wooten’ı, kısaca baş harfleri ile SMV’yi ağırlıyor. Bas gitarın bu üç maestrosundan oluşan SMV, 8 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sahne alarak yazın en dikkat çekecek konserlerinden birine imza atacak. Temelleri 2007 yılında atılan SMV, geçtiğimiz yıl yayınlanan Thunder albümü ile bütün dünyada büyük ses getirdi.
(İSTANBUL)
Program hakkında bilgi için: www.iksv.org/caz
ÖNCEKİ HABER

Öcüler Cumhuriyeti

SONRAKİ HABER

Müziğin ‘en’leri seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...