07 Mayıs 2009 00:00

zama zingo

* Mardin’deki katliamı yapanların korucular olduğunu, aşiretin korucu aşireti olduğunu, silahların koruculara devletin verdiği silahlar olduğunu söylemeyen ...

Paylaş

* Mardin’deki katliamı yapanların korucular olduğunu, aşiretin korucu aşireti olduğunu, silahların koruculara devletin verdiği silahlar olduğunu söylemeyen bütün kanallara kutlama mektubumdur. Hâlâ haber veriyorsunuz diye biz sizi izliyoruz ya, sizin hiçbir suçunuz yok aslında. Sizi adam yerine koyanda kabahat.
* Bir kişi daha “töre” derse, televizyona atacağım kumandadan sorumlu tutulmamayı talep ediyorum. Kavramsallaştırmanın kendisinin ne kadar sakıncalı olduğu bir yana, bu olayı “töre” penceresinden anlatmaya çalışırken insan hiç mi tereddüt etmez?
* Kral TV müzik ödülleri gecesinde Serdar Ortaç’ı tuvalette kıstırıp dövmüşler. Nedeni bilinmiyormuş ama birilerinin “Ahmet Kaya’ya çatal fırlatan herifin burda ne işi var?” dediği duyulmuş. Böyle şeylere hiç tenezzül etmemek gerek. Mesele o kadar ciddi bir mesele ki, bunun hesabını vermesi gereken bir güruh var, hepsi hâlâ piyasada dolanıp kendilerince birtakım işler yapıyorlar. Çatal takımı bunlar. O çatal takımı daha hiçbir şeyin hesabını vermedi. Dava, bırakın kapanmayı, açılmadı bile. O günler de gelecek!..
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Yazasın bir dilecik atasın bir göbecik

SONRAKİ HABER

AVANAK tv8 20.45

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...