09 Mayıs 2009 00:00

Öğretmene ‘esas duruş’ dayağı!

Tunceli’de bir öğretmenvalilik korumalarının saldırısına uğradığını açıkladı.

Paylaş

EĞİTİM Sen Tunceli Şube yöneticisi Mehmet Ali Aslan, önceki gün Vali Mustafa Yaman’ı taşıyan konvoyun geçişi sırasında, “esas duruşa” geçmediği için, korumaların saldırısına uğradığını ileri sürdü. Vali Yaman, korumaları adına özür dilerken, “bazı öğretmenlerin devlet adabına uygun davranmıyor” diyerek, nasihat vermeyi de unutmadı. Öğretmen Mehmet Ali Aslan ise, uğradığı saldırı nedeniyle suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Aslan olay gününü şöyle anlattı; “Okula gitmek için minibüs beklerken, makam aracı geçti. Valiyi konağa bıraktıktan sonra korumalar geri dönüp yanıma geldiler. ‘Burada neden bekliyorsun, şerefsiz, siyasi düşüncen ne olursa olsun bayrağa saygı göstereceksin, valinin makam aracı geçerken neden önünü iliklemedin? Sen ne biçim öğretmensin? Böyle mi öğrenci yetiştiriyorsun? Üzerindeki memur üniformasını çıkar’ diyerek sözlü saldırıda bulundular. Sonra, üzerime yürüdüler. Korumalardan bazıları, göğsüme dokunarak beni itelemeye kalktılar. Ben de memurların isimlerini öğrenmek istedim ancak, ‘Ukala ukala konuşma, adımız Ahmet, Mehmet, Veli’ gibi alaylı cevaplar verdiler. Aracın plakasını almak istedim ancak, plakayı almamada müsaade etmediler. Yaklaşık 25 dakika korumaların sözlü ve fiziki saldırısına uğradım. Sonra bazı memur ve arkadaşlarımın araya girmesi ile olay sona erdi.”
Aslan olayın ardından durumu bağlı bulunduğu sendikaya bildirdi. Sendika yöneticileri ile birlikte aynı gün Tunceli Valisi Mustafa Yaman ile görüşerek yaşananları anlattılar.
Korumaları adına özür dileyen Vali Yaman’ın, yapılanları doğru bulmadığını ve gerekenin yapılacağını söylediği öğrenildi.
Vali Yaman’ın görüşme sırasında ayrıca, “öğretmenlerin bir kısmının’ devlet adabına uygun hakaret etmediğinden de şikayet ettiği bildirildi.
(Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MHP ev AKP darbeci Evren’i sahiplendi

SONRAKİ HABER

HAYAT YAZILARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...