09 Mayıs 2009 00:00

MHP ev AKP darbeci Evren’i sahiplendi

FETHİYE’de, Kenan Evren’in bir caddeye verilen isminin değiştirilmesine yönelik talep MHP ve AKP gruplarının oyu ile reddedildi.

Paylaş

FETHİYE’de, Kenan Evren’in bir caddeye verilen isminin değiştirilmesine yönelik talep MHP ve AKP gruplarının oyu ile reddedildi.
Fethiye Belediye Meclisi mayıs ayı olağanüstü toplantısı yapıldı. Meral Karaören isimli vatandaşın caddenin isminin Mustafa Karaören olarak değiştirilmesi yönünde verdiği dilekçeyi gündemine alan meclis, daha önce İmar Komisyonu’nda görüşülen maddeyi oylamaya sundu. CHP grubunun kabul talebine rağmen MHP ve AKP’li meclis üyelerinin kararı ile Kenan Evren’in ismi aynen korundu.
CHP grubu adına konuşan Nalan Ünal, Türkiye’nin pek çok yerinde bu ismi taşıyan cadde, sokak ve okulların isimlerinin değiştirildiğini ifade etti. Ünal, İzmir ve Muğla İl Genel Meclisi’nin Evren’in ismini taşıyan sokak, cadde ve okulların isimlerinin değiştirilmesi yönünde aldığı tavsiye kararını örnek gösterdi. Bunun üzerine söz alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise 12 Eylül darbesinden sonra kendisinin hapis yattığını ve 45 gün işkence gördüğünü hatırlatarak, geçmişin geçmişte kaldığını söyledi. (MUĞLA)
ÖNCEKİ HABER

‘İşyerleri mezarlık olmasın’

SONRAKİ HABER

Öğretmene ‘esas duruş’ dayağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa