09 Mayıs 2009 00:00

Süper Lig’de kritik cumartesi

Süper Lig’in 31. haftasında bugün 8 karşılaşma oynanacak. Hem zirve yarışını hem de kümede kalma mücadelesini ilgilendiren kritik karşılaşmalarla futbolda heyecan yükselecek.

Paylaş

Ligde son 4 haftaya 60 puanla lider olarak giren Sivasspor, 33 puanla 16. sırada bulunan İstanbul B.Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
Bu zorlu mücadele hem ligin zirvesi, hem de alt sıraları açısından büyük önem taşıyor. Sivasspor, İstanbul B.Belediyespor’u yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız geçmek ve zirvedeki yerini korumak isterken, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren İstanbul B.Belediyespor ise güçlü rakibini yenerek ligde kalma umutlarını kalan haftalara taşımak amacında.
BEŞİKTAŞ TAKİPTE
Lider Sivasspor’un 1 puan gerisinde, en yakın takipçisi konumundaki Beşiktaş deplasmanda Ankaraspor ile karşılaşacak. Geçen hafta Fenerbahçe’ye yenilerek liderlik şansını değerlendiremeyen Beşiktaş, bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak, zirve iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Siyah-beyazlı ekip, Ankaraspor’u yenerek haftayı 3 puanla tamamlamanın hesaplarını yaparken, diğer yandan Sivasspor’un da Belediyespor karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.
ANKARA’DA
ZORLANIYOR
Ligde herhangi bir iddiası kalmayan Ankaraspor ise Beşiktaş karşısında prestij mücadelesi verecek.
Beşiktaş ile Ankaraspor, ligde 10. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de mücadele etmeye 2004-2005 sezonunda başlayan başkent temsilcisiyle şimdiye dek 9 kez karşılaşan siyah-beyazlılar, 4 galibiyet, 3 yenilgi, 2 de beraberlik aldı.
Geride kalan maçlarda Beşiktaş’ın toplam 15 golüne, Ankaraspor 13 golle yanıt verdi. İki ekip, yarınki maçın yapılacağı Ankara’da şimdiye dek 4 kez karşılaşırken, birer kez kazandılar, 2 kez de eşitliği bozamadılar.
Şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Beşiktaş, ligde Ankaraspor’u başkentte 3 sezondur yenemiyor. Siyah-beyazlılar, ligdeki ilk sezonunda Ankara’da 4-2 yendiği Ankaraspor ile daha sonraki 3 deplasman maçında 1 kez yenildi, 2 kez berabere kaldı. Beşiktaş, deplasmandaki son 3 randevuda rakibine gol bile atamadı.
Diğer yandan, iki ekip bu sezon Türkiye Kupası yarı finalinde eşleşirken, Beşiktaş, Ankara’da 3-1 yendiği rakibine İstanbul’da 2-1 yenilmesine rağmen finale yükseldi.
TRABZON
KÖRFEZE KONUK
Zirve yarışını sürdüren bir başka ekip Trabzonspor deplasmanda Kocaelispor ile kozlarını paylaşacak. Bordo-mavili ekip Süper Lige veda eden rakibi karşısında mutlak galip gelerek iddiasını kalan 3 haftaya taşımanın hesaplarını yapıyor.
Trabzonspor 3 puan için mücadele ederken, diğer yandan Sivasspor ve Beşiktaş’ın puan yitirmesini bekleyecek.
Lig lideri Sivasspor ile arasında 4, lig ikincisi Beşiktaş ile 3 puan farkı bulunan bordo-mavililer, kendi maçını kazanıp rakiplerinin de puan yitirmesi halinde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma konusunda umutlarını daha da arttırmış olacak.
TRABZON’UN
10 YILLIK ÖZLEMİ
Trabzonspor ile Kocaelispor, bugün ligde 40. kez karşı karşıya gelecek. İzmit’te 1997-98 sezonunda Kocaelispor’u 3-1 yenen Trabzonspor, 10 sezon önce rakibi karşısındaki son deplasman galibiyetini almıştı.
İki takım arasında bugüne dek yapılan 39 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 19-9 üstünlüğü bulunuyor. 11 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.
İZMİT BİLANÇOSU
İki takım arasında İzmit’te yapılan maçlarda Trabzonspor’un galibiyetlerde 6-5 üstünlüğü var. 8 karşılaşmada ise taraflar berabere kaldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 25 gol atarken kalesinde 22 gole engel olamadı.
İki takım arasında ligin ilk yarısında yapılan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmayı başarmıştı.
UEFA İÇİN
TER DÖKENLER
Bu arada ligdeki mücadelelerini UEFA Kupası hedefiyle sürdüren takımlardan Galatasaray, cezalı olduğu için Kayseri’de oynayacağı karşılaşmada A.Gücü ile karşılaşırken, Fenerbahçe sahasında Denizlispor, Bursaspor da yine evinde Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.
(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

kabine ve demirel’in yemeği!

SONRAKİ HABER

Ekonominin altınkalemleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...